Çözüldü Minecraft serverime arkadaşlarım gelemiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

XXA1000GELDİXX

Centipat
Daha fazla  
Ben mcversions.net'dan server dosyaları indirdim her şeyi ayarladım. Kendim 127.0.0.1 IP adresi ile girebiliyorum ama arkadaşlarım benim IP adresimle Server'a giremıyorlar. Hangi IP adresi ile girmeleri gerekiyor? Oyun sürüm 1.15.2 bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
R
Whatsmyip gibi sitelerin verdiği IP. Dediğin siteyi bilmiyorum.

Ayrıca güvenlik duvarını kapatın. Arkadaşların da kapatsın.

IPV4 adresin her bilgisayarı ve modemi açtığında değişebilir bu arada, onu hep güncellemen lazım. Ya da bilgisayarına sabit bir IPV4 ata.
Port açtın mı? Public IP'ınden girecekler.

Evet port açtım, public IP adresim ipchicken.com gibi sitelerden öğrendiğimiz IP adresmiz mi eğer öyleyse o adresden girmeyi denediler.
Hamachi denediniz mi?

Denemedim daha önceden denemiştimde biraz uğraştırıcı oluyordu diye hatırlıyordum, daha önceden bu şekilde server açarken port açtığım için daha kolay yaparım diye düşündüm.

IPV4 adresin her bilgisayarı ve modemi açtığında değişebilir bu arada, onu hep güncellemen lazım. Ya da bilgisayarına sabit bir IPV4 ata.

Çözüm

Dediğim sitede whatsmyip gibi bir site. Güvenlik duvarı açıkmış kapattım. Dediğiniz gibi değişmiş IPv4 adresim yarın güncelleyip tekrar denerim. Teşekkürler.

Server.jar dosyasını açtıktan sonra gelen server properties dosyasının içine whatsmyip gibi bir site üzerinden bulduğun IP adresini yazman gerekiyor.
Bu site üzerinden portun açık olup olmadığını kontrol edebilirsin.

IPv4 adresin her bilgisayarı ve modemi açtığında değişebilir bu arada, onu hep güncellemen lazım. Ya da bilgisayarına sabit bir IPv4 ata.

Arkadaşlarla denedik şimdi girebiliyorlar public IP adresimle tekrardan teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı