Çözüldü Minecraft shader nasıl yüklenir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kyrie Irving

Hectopat
Daha fazla  
1.19.2 sürümünü kullanıyorum. Videoda adam OptiFine indirin dedi. İndirdim WinRAR ile açılıyor. Adamda nornal açılıyor bende WinRAR. Bu arada seus renewed kurmak istiyorum.

Çözüm
Bu CMD işi ile uğraşmayalım.

Denetim Masası > Program ekle/kaldırda Java yüklü mü?

Yüklü değilse yükleyin.

İndirdiğiniz OptiFine'ı açın. Kurabilirsiniz.

OptiFine kurulumu yine açılmıyorsa jarfix'i indirin. İndikten sonra sadece açın ve gelen pencereye OK deyin.

Sonra OptiFine simgesi değişecek, java olacak. Açıp deneyin.
Dizin derken şundan bahsediyorum. Girdiğimiz klasörün adresini kopyalamak maksadında.

dizin.gif

Evet onu değiştirmeniz gerekiyor. Şimdi hard diskinizde o dizine gittiğinizde bin dosyası var mı? Hem burada hem de %appdata% da mı var yani?

Minecraft Launcher hangi dizine kuruluysa onun bin dosyası önemli. Onunkini baz alın, CMD komutuna onu yazın.

Dizin derken şundan bahsediyorum. Girdiğimiz klasörün adresini kopyalamak maksadında.

Eki Görüntüle 1506321

Evet onu değiştirmeniz gerekiyor. Şimdi hard diskinizde o dizine gittiğinizde bin dosyası var mı? Hem burada hem de %appdata% da mı var yani?

Minecraft Launcherhangi dizine kuruluysa onun bin dosyası önemli. Onunkini baz alın, CMD komutuna onu yazın.

Hocam söylediğiniz kodu kendime göre ayarlayıp arattım: Bir sonuç bulunamadı diyor.

Arama yerine cmd yazıp komut isteminine sağ tıklayıp yönetici olarak açıyorsunuz değil mi?

cmd1.jpg

Kodunuzu önceden bir yere yazıp sonra onu kopyalayın. Gif'te göstermiş olduğum gibi herhangi bir yere sağ tıkladığınızda kopyaladığınız kodu yapıştıracak. Bende "sistem belirtilen yolu bulamıyor" diyor çünkü optifine veya bin dosyamın yeri doğru değil. Ama sizde kurulum başlayacak.

cmd.gif

Ayrıca, yazdığınız kodu gönderir misiniz?

Arama yerine cmd yazıp komut isteminine sağ tıklayıp yönetici olarak açıyorsunuz değil mi?
Evet.

Eki Görüntüle 1506350

Kodunuzu önceden bir yere yazıp sonra onu kopyalayın. Gif'te göstermiş olduğum gibi herhangi bir yere sağ tıkladığınızda kopyaladığınız kodu yapıştıracak. Bende "sistem belirtilen yolu bulamıyor" diyor çünkü optifine veya bin dosyamın yeri doğru değil. Ama sizde kurulum başlayacak.

Eki Görüntüle 1506359

Ayrıca, yazdığınız kodu gönderir misiniz?
"\Users\Ateş\AppData\Roaming\.minecraft\bin\java.exe" -jar "D:\Users\Ateş\Downloads\OptiFine_1.19.2_HD_U_H9.jar

"D:\Program Files (x86)\Minecraft Launcher\runtime\jre-x64\bin\java.exe" -jar "C:\Users\Ateş\Downloads\OptiFine_1.19.2_HD_U_H9.jar

Doğrusu bu olmalı ama bunda da bir sıkıntı var. Kullanıcı adınız Ateş olabilir ama Windows onu Türkçe olmayan karakterler ile değiştiriyor. Asıl kullanıcı adınızı bulmak için:

Dosya gezginini açın, dizine C:\Users yazın. Orada Türkçe karakterli olmayan kullanıcı isminiz çıkacak. Onu baz alın. Ateş yerine onu yazabilirsiniz.

"D:\Program Files (x86)\Minecraft Launcher\runtime\jre-x64\bin\java.exe" -jar "C:\Users\Ateş\Downloads\OptiFine_1.19.2_HD_U_H9.jar

Doğrusu bu olmalı ama bunda da bir sıkıntı var. Kullanıcı adınız ateş olabilir ama Windows onu Türkçe olmayan karakterler ile değiştiriyor. Asıl kullanıcı adınızı bulmak için:

Dosya gezginini açın, dizine C:\users yazın. Orada Türkçe karakterli olmayan kullanıcı isminiz çıkacak. Onu baz alın. Ateş yerine onu yazabilirsiniz.

Hocam yazdıktan sonra bütün hepsi Ateş olarak çıktı.

Dosya Ekleri

• kESİLMİŞ USERS.png
    kESİLMİŞ USERS.png
    110,4 KB · Görüntüleme: 39
Bu arada bir yanlışlık daha fark ettim, başta cmd'de C diski çıkıyor. İnatla C diskinden D'deki bir dosyayı değiştirtmeye çalışmışım size. Şöyle yazıp dener misiniz?

cd /d "D:\Program Files (x86)\Minecraft Launcher\runtime\jre-x64\bin\java.exe" -jar "C:\Users\Ateş\Downloads\OptiFine_1.19.2_HD_U_H9.jar

Yok CMD'ye komutu yazdıktan sonra CMD ekranının görüntüsünden bahsetmiştim.

O zaman ateş'i de kabul edecektir. Attığım kodu deneyin direk. Bir de yazdıktan sonra ekran görüntüsü alabilir misiniz?

Attığınız kodu denedim ama "sistem belirtilen yolu bulamıyor." dedi.

Bu arada bir yanlışlık daha fark ettim, başta cmd'de C diski çıkıyor. İnatla C diskinden D'deki bir dosyayı değiştirtmeye çalışmışım size. Şöyle yazıp dener misiniz?

cd /d "D:\Program Files (x86)\Minecraft Launcher\runtime\jre-x64\bin\java.exe" -jar "C:\Users\Ateş\Downloads\OptiFine_1.19.2_HD_U_H9.jar

Yok CMD'ye komutu yazdıktan sonra CMD ekranının görüntüsünden bahsetmiştim.
Böyle diyor.

Dosya Ekleri

• unknown_2022.09.04-00.06.png
    unknown_2022.09.04-00.06.png
    124 KB · Görüntüleme: 36

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı