Çözüldü Minecraft shader nasıl yüklenir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kyrie Irving

Hectopat
Daha fazla  
1.19.2 sürümünü kullanıyorum. Videoda adam OptiFine indirin dedi. İndirdim WinRAR ile açılıyor. Adamda nornal açılıyor bende WinRAR. Bu arada seus renewed kurmak istiyorum.

Çözüm
Bu CMD işi ile uğraşmayalım.

Denetim Masası > Program ekle/kaldırda Java yüklü mü?

Yüklü değilse yükleyin.

İndirdiğiniz OptiFine'ı açın. Kurabilirsiniz.

OptiFine kurulumu yine açılmıyorsa jarfix'i indirin. İndikten sonra sadece açın ve gelen pencereye OK deyin.

Sonra OptiFine simgesi değişecek, java olacak. Açıp deneyin.
D'ye kurduğunuza eminseniz sağı solu bir araştırın Minecraft ile alakalı bir şey bulabilmek için.

Aslında o kadar kolay ki inanın. Ama bu ufak dizin detayları kafa karıştırabiliyor, nerede olduğunu bilmeden komutu da çalıştıramıyoruz.

Hocam Dizin'e yazdım Minecraft diye. SSD'de çıktı hocam C'de Sizi bu kadar uğraştırdım kusura bakmayın.

OptiFine'ı kurmayı deneyelim. Dizinde bir yanlışlık yoksa direk kopyalayın.

CMD'yi yönetici olarak açın, açınca ekrana sağ tıklayıp yapıştırın.

cd /d "C:\Program Files (x86)\Minecraft Launcher\runtime\jre-x64\bin\java.exe" -jar "D:\OptiFine_1.19.2_HD_U_H9.jar

Kurulum penceresi açılırsa kurun. Bu pencerede OptiFine'ı nereye kurduğuna bakın. Hangi dizine kurduğuna yani.

Sonrasında shader kurma adımına geçebiliriz:

1. Başlatı açıp arama yerine %appdata% yazın.
  2. .minecraft klasörüne girin.
  3. Buraya shaderpacks adında yeni bir klasör açın.
  4. İndirdiğiniz SEUS Renewed ZIP arşivini direk bu yeni shaderpacks dosyanıza atın.
  5. Oyunu açın ve herhangi bir dünyaya girin. Sonra aşağıdakileri takip edin.

Ve hangi shader yüklediyseniz onu seçin.

Son düzenleme:

Hocam kod yanlış dedi ama dosya Gezgini'nden baktığımda hard Disk'e yüklü şekilde jar dosyası olarak durduğunu gördüm.

Bu bilgisayar > D diskinde direk OptiFine jar dosyası var, bu tamam.

Yine Minecraft Launcher dizininde bir sıkıntı var bence. C diskindeki dizine elle tıklayarak girip bir bakar mısınız tam dizin neresi? O dizinin ekran görüntüsünü atabilir veya buraya yazabilirsiniz.

Hocam ayrıca ben C: diskine'de kopyalamışım optifine'yi

Hocam C:\Users\Ateş\Desktop burada bulunuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…