Rehber Minecraft VDS olmadan modlu ve modsuz sunucu açma

Selam herkese. Bu makalemde VDS kullanmadan kendi bilgisayarımızdan nasıl sunucu açabileceğinizi öğreteceğim. Öncelikle sunucunun optimize çalışması için 8 GB veya üstü bir RAM'inizin olduğundan emin olun. Ayrıca bilgisayarınızda en az Java 8 yüklü olması lazım. Bu arada ben modlu kısmı yazdım ama kısa olsun diye ilk öncelikle "Modsuz nasıl açılır?" kısmını okumanız lazım anlayabilmeniz için.

Makale içeriği:

Modsuz nasıl açılır?
Modlu nasıl açılır?
Sunucuya arkadaşlarımız nasıl girecek?

Bu makalede hiçbir şekilde domain bağlamayı göstermedim, tamamen ücretsiz şekilde yapacağız bunu.

Modsuz nasıl açılır?
İlk önce bu linke gidip hangi sürümde açacaksak o sürümün en son jar dosyasını indiriyoruz, ve boş bir klasöre atıyoruz (Paper olmalı, Velocity veya Waterfall değil!):


Ben 1.12.2 için göstereceğim. İnen dosyanın ismini server.jar olarak değiştiriyoruz. Sonra klasörde yeni bir metin belgesi açıyoruz, ismi start.txt veya run.txt, istediğiniz herhangi bir şey olabilir. Ardından metin belgesini açıyoruz ve şu komutu yapıştırıyoruz ve kaydediyoruz:

Kod:
java -Xms3G -Xmx10G -XX:+UseG1GC -XX:+ParallelRefProcEnabled -XX:MaxGCPauseMillis=200 -XX:+UnlockExperimentalVMOptions -XX:+DisableExplicitGC -XX:+AlwaysPreTouch -XX:G1NewSizePercent=30 -XX:G1MaxNewSizePercent=40 -XX:G1HeapRegionSize=8M -XX:G1ReservePercent=20 -XX:G1HeapWastePercent=5 -XX:G1MixedGCCountTarget=4 -XX:InitiatingHeapOccupancyPercent=15 -XX:G1MixedGCLiveThresholdPercent=90 -XX:G1RSetUpdatingPauseTimePercent=5 -XX:SurvivorRatio=32 -XX:+PerfDisableSharedMem -XX:MaxTenuringThreshold=1 -Dusing.aikars.flags=https://mcflags.emc.gs/ -Daikars.new.flags=true -jar server.jar nogui

Normalde bu kadar uzun olmaz bu kod, ancak sunucuyu optimize çalıştırmak için bu kodu verdim. Onun yerine şunu da yapabilirsiniz:

Kod:
java -Xmx1024M -Xms1024M -jar server.jar nogui

Ardından üst menüden Dosya > Farklı Kaydet'e tıklıyoruz. Ve sondaki .txt uzantısını .bat yapıp aynı klasöre kaydediyoruz. Ardından .txt uzantılı dosyayı siliyoruz. .bat uzantılı dosyamızı çalıştırıyoruz. Pencere kapandığında klasörümüzde EULA.txt adında bir dosya oluşacak. Dosyayı açıp altındaki eula=false kısmını eula=true olarak güncelliyoruz. Ardından tekrar .bat uzantılı dosyamızı çalıştırıyoruz. Eğer açılan komut penceresinde "Done (XX.XXXs)!" yazısını gördüyseniz sunucu açılmış demektir.

1707075014482.png


Şimdi bu pencereyi kapatarak sunucumuzu kapatalım. Klasörünüzün içi şuna benzer görünmeli:

1707075027560.png


Bazı dosya ve klasörler çok önemli değil, önemli olanların ne işe yaradığında bakalım:

logs (Klasör)Bu klasör sunucu başlatılırken geçmişin kaydedildiği klasördür.
plugins (Klasör)Bu klasör sunucunun eklentilerini taşır, bu eklentilerin katılacak kişide yüklü olması gerekmez.
world (Klasör)Bu klasör sunucunun dünyasının klasörüdür.
world_nether (Klasör)Bu klasör sunucunun Nether dünyasının klasörüdür.
world_the_end (Klasör)Bu klasör sunucunun son dünyasının klasörüdür.
banned-ips.jsonBu dosya sunucudan banlı IP'lerin tutulduğu klasördür, bu dosyadaki IP'ler sunucuya giremez.
banned-players.jsonBu dosya sunucudan banlı oyuncuların tutulduğu klasördür, bu dosyadaki isimlerden herhangi birine sahip oyuncular sunucuya giremez.
ops.jsonBu dosya sunucunun yöneticilerinin, yani operatörlerinin tutulduğu klasördür. Bu dosyada bulunan oyuncular /tp gibi komutları kullanabilir.
server.propertiesBu dosya sunucunun bütün özelliklerini taşır. Biraz sonra bunu düzenleyeceğiz.
usercache.jsonBilmiyorum, bilen varsa yazabilir.

"Server.properties" adlı dosyayı düzenleyerek sunucumuzu özelleştireceğiz. Bu arada, true = evet, onay; false = hayır gibi bir anlam taşıyor.

Bilmeniz gereken ayarlar:

AyarTürAçıklama
allow-netherBoolean (true / false)Nether'a izin ver.
allow-flightBoolean (true / false)Uçmaya izin ver.
level-typeString [DEFAULT / FLAT / AMPLIFIED / LARGEBIOMES (1.19 ve üstü)]Dünya türü.
level-seedInteger (tamsayı)Dünya seedi.
spawn-npcsBoolean (true / false)Köylülerin doğmasına izin ver.
spawn-animalsBoolean (true / false)Hayvanların doğmasına izin ver.
hardcoreBoolean (true / false)Dünyanızı hardcore yapar, ölürseniz bir daha doğamazsınız.
online-modeBoolean (true / false)Dünyanıza başkalarının girmesine izin verir, crack launcherlar kullanıyorsanız bunu kapatmalısınız, ancak kapatırsanız orjinal launcher kullananlar giremez.
pvp Boolean (true / false)Oyuncuların birbirine vurmasına izin ver.
difficultyInteger (tamsayı)Oyunun zorluğunuz belirler, 0 barışçıl, 1 kolay, 2 normal, 3 zor moddur.
enable-command-blockBoolean (true / false)Komut bloklarına izin ver.
gamemodeInteger (tamsayı)Oyun modunu belirler, ilk defa giren kişi varsayılan olarak bu modda doğar. 0=hayatta kalma, 1=yaratıcı, 2=macera, 3=izleyici moddur.
max-playersInteger (tamsayı)Sunucuya girebilecek maksimum kişi sayısını belirler.
spawn-monstersBoolean (true / false)Yaratıkların doğmasına izin ver.
generate-structuresBoolean (true / false)Yapıların oluşmasına izin ver.

Eğer düzenlediyseniz dünyayı silip yeniden oluşturmak için "world" adlı klasörü siliyoruz. Sonrasında .bat uzantılı dosyayı çalıştırıyoruz. Eğer kendiniz tek oynamak isterseniz doğrudan bağlantı kısmına localhost yazarak girebilirsiniz.

Modlu nasıl açılır?
Yapmanız gerekenler çok da farklı değil aslında. Bu linkten Forge'un istediğiniz bir sürümünü herhangi bir yere indiriyorsunuz, ancak oyununuzdakiyle aynı olması lazım.

Ardından inen jar dosyasını çalıştırıyorsunuz.

1707075258708.png


"Install server" seçeneğini seçip sunucunun kurulacağı klasörü seçiyorsunuz. Ardından "OK" tuşuna basıyoruz ve kurulmasını bekliyoruz. Ardından kurduğumuz klasöre geliyoruz. Ve Minecraft... İle başlayan dosyanın ismini kopyalıyoruz, uzantısı ile. Ve klasörde yeni bir metin belgesi açıyoruz. İçine şu kodu yapıştırıyoruz, ama kaydetmeyin, işimiz bitmedi:

Kod:
java -Xms3G -Xmx10G -XX:+UseG1GC -XX:+ParallelRefProcEnabled -XX:MaxGCPauseMillis=200 -XX:+UnlockExperimentalVMOptions -XX:+DisableExplicitGC -XX:+AlwaysPreTouch -XX:G1NewSizePercent=30 -XX:G1MaxNewSizePercent=40 -XX:G1HeapRegionSize=8M -XX:G1ReservePercent=20 -XX:G1HeapWastePercent=5 -XX:G1MixedGCCountTarget=4 -XX:InitiatingHeapOccupancyPercent=15 -XX:G1MixedGCLiveThresholdPercent=90 -XX:G1RSetUpdatingPauseTimePercent=5 -XX:SurvivorRatio=32 -XX:+PerfDisableSharedMem -XX:MaxTenuringThreshold=1 -Dusing.aikars.flags=https://mcflags.emc.gs/ -Daikars.new.flags=true -jar server.jar nogui

Sonda nogui kısmından önceki server.jar yerini kopyaladığımız dosya ismi ile değiştiriyoruz. Ve .bat olarak kaydedip çalıştırıyoruz. Ardından yine EULA.txt dosyasını güncelliyoruz. Ve tekrar çalıştırıyoruz. Sunucu açıldıktan sonra kapatıyoruz. Forge... İle başlayan dosyanın adını uzantısı ile birlikte kopyalıyoruz. Ve .bat uzantılı dosyayı açıp nogui kısmından önceki dosya yerini kopyaladığımız dosya adı yapıyoruz. Sonrasında kaydedip çalıştırıyoruz. "mods" adlı bir klasör oluşmuş olacak, oraya modlarınızı atıp sunucuyu açarsanız sunucunuz modlanmış olacak. Sunucunuza girmek için, yüklediğiniz modların sürümüne kadar aynısı sizin Minecraft'ınızda da yüklü olmalıdır.

Arkadaşlarım nasıl girecek?

Bunun için ekstra bir yazılıma ihtiyacınız var. Ngrok sitesi:


İlk öncelikle kayıt olmanız gerekmekte, ücretsiz planını kullanacağız. Kayıt olduktan sonra şu linkten ZIP dosyasını indiriyoruz:


İnen ZIP dosyasının içindeki ngrok.exe dosyasını sunucunun kurulu olduğu yere atıyoruz. Ardından şu siteye gidiyoruz:

Ve şurayı kopyalıyoruz:

1707075335793.png


Buradaki kodu hiç kimseyle paylaşmayın. Ardından sunucunun kurulu olduğu klasörde bir CMD açıyoruz. Ve CMD'ye kopyaladığımız komutu yapıştırıp çalıştırıyoruz. Şunun gibi bir çıktı vermesi lazım:

1707075346763.png


Sonrasında şu komutu kopyalayıp yapıştırıyoruz:

Kod:
ngrok tcp --region eu 25565

1707075366644.png


Girecek olan kişilere kırmızı bölgeyi kopyalayıp veriyorsunuz, doğrudan bağlantı kısmına bu adresi girip katılabilirler.

Evet, uzun bir rehberin sonuna geldik. 2-3 saattir bu rehber ile uğraşıyorum, kafam darmadağınık oldu. Kontrol edemedim rehberi. Eğer yanlışım varsa, affola. İyi sosyaller Technopat halkı!
 
Son düzenleme:
Eline sağlık, bunlarla uğraşmak istemeyen var ise de Aternos diye bir site var oradan ücretsiz açabilirsiniz pek kaliteli değil ama iş görüyor.
 
Hocam rehber için elinize sağlık fakat bir detayı yazmışsınız onu ben dipnot olarak geçeyim.
Arkadaşlar VDS'lerin amacı açılan sunucunun 7/24 aktif kalmasıdır. Burada sunucu veya .bat kapatıldığı an sunucu kapatılır.
O sebeple VDS'ye 7/24 ihtiyaç duymaktayız.
Modlu sunucularda R9 5950X/8GB+ konfigürasyonlar yeterli oluyor.
1.8 Skyblock/FC gibi hub sunucularda ise R9/16GB+ 240GB SSD+ şarttır. Zira hub sunucularda 2 ayrı yerin dataları tutulur. Depolamada sıkıntı çıkarır.
 

Geri
Yukarı