Minimum kayıpla iki katlı evde GigaFiber nasıl kullanılabilir?

zgtrr34

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, evim 2 katlı, 1 gigabit internet bağlattım, Wi-Fi 6 AX3000 ZTE modem var. Alt katta ortalama 800 Mbps hız alıyorum bunu üst katlara nasıl taşıyabilirim? AX3000'li mesh sistemleri işimi görür mü? Farklı önerilerinizi veya mesh sistemi önerilerinizi (Deco, Mercury vs.) yazarsanız sevinirim. (Deco E4 kullanıyorum üst katta maksimum 200 Mbps gördüm Ethernet ve kablosuzla, alt kat kablosuz 400-500 civarı)

Teşekkürler.

Oyun oynuyorsan hız kadar gecikme değeri de devreye girecek. İşte orada işler karışıyor. Kablo en iyisi ama her yere kablo çekmek büyük dert.
Ben zamanında powerline (eşektrik üzerinden internet) almıştım, memnundum. Ama onda da (özellikle iki katlı evlerde) şu sorun çıkıyor: fişleri taktığın hattın aynı fazda olması lazımmış. Ben aşağıda denedim mis gibi çalıştı. Biri aşağıda, diğeri üst katta olmadı.
Amazon'dan aldığım için sorunsuz iade ettim gerçi ama sonra kablo çekmek zorunda kaldık üst kata, oradan wifi dağıtıcı ile verdik.

maalesef kablo çekme imkanım yok o yüzden router gibi bir şey şart pcye ethernet ile bağlıyorum dediğiniz gibi powerlinelarda da sorun çıkması muhtemel.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı