Mining ekran kartını yorar mı?

Ahmet Çavdar

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer Aspire A715-75G - İ5 10300H 2.5 GHz Turbo 4.5 GHZ - Intel UHD Graphics & GTX 1650 - 16 GB 2933 MHz

Asus TUF Gaming FX-505DT BQ180T - R5 3550H 2.1 GHz Turbo 3.7 GHz - Vega 8 & GTX 1650 - 16 GB 2400 MHz
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi
Arkadaşlar geçen Technopat Sosyal'de bir konu okurken "ekran kartı mining sırasında eskimez, yorulmaz. O bir makinedir, bu yüzden yorulur diye düşünmek saçmadır; iyi soğutulursa sıkıntı çıkarmaz." Şeklinde bir fikir gördüm.
Benim bildiğim mining GPU'nun tüm gücünü kullanarak işlem yaptığı için belli bir dönemden sonra GPU ekranı açmak harici çok bir işe yaramıyor. Bir arkadaşım böyle anlatmıştı yani.
Şimdi ikisi de mantıklı duruyor ama hangisi doğru? Bir aydınlatırsanız sevinirim.

Arkadaşlar geçen Technopat Sosyal'de bir konu okurken "ekran kartı mining sırasında eskimez, yorulmaz. O bir makinedir, bu yüzden yorulur diye düşünmek saçmadır; iyi soğutulursa sıkıntı çıkarmaz." Şeklinde bir fikir gördüm.
Benim bildiğim mining GPU'nun tüm gücünü kullanarak işlem yaptığı için belli bir dönemden sonra GPU ekranı açmak harici çok bir işe yaramıyor. Bir arkadaşım böyle anlatmıştı yani.
Şimdi ikisi de mantıklı duruyor ama hangisi doğru? Bir aydınlatırsanız sevinirim.

GPU mining yapılınca normal eskimeye göre 2 kat daha fazla eskiyor, alınmasını önermem.

Senin bildiğin doğru mining GPU'nun içinden geçer o yüzden 2. el mining çıkması kartlar ucuza satılıyor.

Mining ekran kartları her zaman tam yükte çalıştığından yorulur. O yüzden ucuza satılır.

Tabii ki yorar ömrünü kısaltır.

Mining yapıyorum, ekran kartım otomatikte ve 67 derece. Tabi oyunların aksine farklı çekirdeklere ve VRAM'e yöneldiği için üreticiler buna hazır değilse yorar tabi. Ama mining yaptık, ekran kartı 2 ayda bozuldu diye bir durum yok, öyle olsa insanlar niye 100'lerce RX 480 alsın?

Yorar mı bilmiyorum ama 3, 5 dolar için hem garantisi bozulur hem de elektrik faturasından zarar edersin.
Almak için düşünmüyorum zaten hocam, bahsettiğim konudaki fikir ne derece doğru onu merak etmiştim

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı