Mining PSU alınır mı ?

Hocam bana bütçeni, sistemini belirtir misin? İlla değişmiş ürünü veya 2. el bir şey mi almak zorundasın anlamadım gitti.

RM750X üst düzey bir PSU. Senin sistemine nasıl gider önce bir bakalım.

Üstad , sistem W3690 işlemci ,Asus Rampage III Formula anakart , Sapphire r9 290x trı x ekran kartı , 12Gb 2400 mhz ram ...
Şimdi bahsettiğim RM750X için 450 TL. rakam isteniyor. Yeni olduğu için bu rakama bu özellikteki bir PSU almam çok zor.
Bütçe de 400-500 arası.
Yalnız şöyle de bir durum var. Ekran kartını pasif hale getirmek istiyorum , elden çıkarabilirim yada ne bileyim bir kenarda kalır ..Bir kenarda eski bir HD5450 var pasif kartlardan. Zaten bu aralar oyuna ayıracak hiç zamanım yok bundan sonra da zor gibi. HD5450 yerine de idare edecek bir şey de alabilirim..
Bu bağlamda da düşünebiliriz hatta daha mantıklı olur.

Son düzenleme:
Hocam ikinci eldi, değişmiş ürünüydü hiç uğraşma. Böyle bir şey al, işini fazlasıyla görür zaten.

HighPower 600W 80+ Kırmızı Fanlı Güç Kaynağı Power Supply Fiyatı

RM750X üst düzey bir PSU. İhtiyacın yok. Böyle bir sistem için hiç risklere girmeni gerektirecek bir durum da yok.

Arta kalan bütçeni ekran kartı alırken kullanırsın.

Hocam ikinci eldi, değişmiş ürünüydü hiç uğraşma. Böyle bir şey al, işini fazlasıyla görür zaten.

RM750X üst düzey bir PSU. İhtiyacın yok. Böyle bir sistem için hiç risklere girmeni gerektirecek bir durum da yok.

Bence o PSU yerine bunlar tercih edilebilir:
SilverStone 650W Essential Serisi 80+ Bronze Güç Kaynağı
FSP 600W Hydro Serisi 80+ Bronz Güç Kaynağı

Hocam ekran kartı için de yeterli sanırım , yani değiştirmeye gerek yok , yani zaten tam yük kullanacak bir durum oluşacağını sanmıyorum.
Ya üstad :) neden "böyle bir sistem" dedin anlamadım. İnan ki güncel birçok sisteme değişmem.
Şimdi tüm önerilerinizi inceliyorum...

Yanlış anlamışım ben çok pardon..Şimdi tekrar okuyunca... :)

Böyle bir sistem derken yanlış anlama o anlamda demedim :) Güç gereksinimi yüksek bir sistem olmadığı için 750W vb. almana gerek yok.

Üstadım asıl mesele şu..Bu RMX serilerine sessiz mod olduğu için yöneldim.. Sıfır RPM modu var biliyorsunuz. İnan ki fan sesinden gıcıklandığım kadar hiçbir şey rahatsız etmiyor :)

Buna göre önerdiğiniz 3 model arasında hangisini daha öne çıkarırsınız. Yeterlilik zaten olumludur bu nedenle önerdiniz , ve sessizlik dersek hangi model öne çıkar ?

Teşekkürler hocam da , ikinci el faslını Jira'nın katkılarıyla ve hak vererek PSU işinde kapattım..Yeni bir ürün alıyorum.

Sen bilirsin, overclock ve mining yapmadığım, çok az kullandığım bir PSU. Ben 400-500 TL verme diye önerdim. Yoksa ekonomik bir kaygım yok. Bu forumda PSU'yu almak için anlaştığımız bir arkadaşa, sonradan ihtiyacı olmayacağını söyleyerek satmadım. Sonuçta sıfır aldığın bir PSU da 3-4 ay sonra, 2. el PSU almışsın gibi olacak.

Sen bilirsin, overclock ve mining yapmadığım, çok az kullandığım bir PSU. Ben 400-500 TL verme diye önerdim. Yoksa ekonomik bir kaygım yok. Bu forumda PSU'yu almak için anlaştığımız bir arkadaşa, sonradan ihtiyacı olmayacağını söyleyerek satmadım. Sonuçta sıfır aldığın bir PSU da 3-4 ay sonra, 2. el PSU almışsın gibi olacak.

Düşündüğün için gerçekten çok teşekkürler. Sadece Jira'nın " o sistemi riske atma" demesi çok mantıklı..Ampul yanma meselesi.. Bu konuda yeniden yana , başlangıç ve devam , bence en doğru karar olacak. Tekrar çok teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı