Mining yapan uygulama tespit edilip nasıl silinir?

Mamistv1

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7600
RX 7800 XT
16 GB DDR5 5600 MHZ Goodram
1 TB M2 SSD Goodram
1 + 1 TB 3,5 HDD Wd Blue ve Segate.
750W 80+ THERMALTAKE
C15 RAMPAGE soğutucu

Samsung S25
Sistemimde minig yazılımı olduğundan eminim. Malwarebytes ve Kaspersky bunu fark edemiyor. Ekran kartını kullanan uygulamaları görüp silme imkanım var mı?
Not: Virüs programı algılamıyorsa yoktur veya format atın demeyin. Eğer çözüm bulamazsam zaten format atacağım.

Hocam processexplorer indirip bir bakın.

ProcessExplorer

Bir videoda görüp indirdim ama tam olarak nasıl bakacağımı anlayamadım.

Hocam peki korsan bir şeyler falan mı indirdiniz nasıl oldu bu?

Hayır her oyunu Steam ve Epic Games üzerinden yükliyorum ama nedense hep virüse yakalanıyorum. Tek virüs olacağından şüphelendiğim şey Glorious farenin yazılımı ve Rampage sıvı soğutmanın yazılımı. Çünkü sürücülerden başkada indirdiğim program yok.

Hayır her oyunu Steam ve Epic Games üzerinden yükliyorum ama nedense hep virüse yakalanıyorum. Tek virüs olacağından şüphelendiğim şey Glorious farenin yazılımı ve Rampage sıvı soğutmanın yazılımı. Çünkü sürücülerden başkada indirdiğim program yok.
Nasıl bulaştığını düşünüyorsunuz o zaman hocam?

Hocam o zaman Malwarebytes yönetici olarak çalıştırıp tam tarama yapın.

Nasıl bulaştığını düşünüyorsunuz o zaman hocam?

Zaten bilsem... Rampage'nin yazılımı biraz korkutuyor. Çünkü yazılım Rampage'ye bile ait değil. Bir anlık hata ile aldım Rampage soğutucuyu. Adamlar tüm Çin malı markalar için aynı yazılımı kullanıyorlar.

Hocam o zaman Malwarebytes yönetici olarak çalıştırıp tam tarama yapın.

Denedim sonuç çıkmadı.

Zaten bilsem... Rampage'nin yazılımı biraz korkutuyor. Çünkü yazılım Rampage'ye bile ait değil. Bir anlık hata ile aldım Rampage soğutucuyu. Adamlar tüm Çin malı markalar için aynı yazılımı kullanıyorlar.

Denedim sonuç çıkmadı.

C:\program files (X86)
Bu konumda bilmediğiniz bir uygulama dosyası var mı kontrol edebilir misiniz hocam.

Denedim sonuç çıkmadı.
Bitdefender indirin tam tarama yapın.

RX 7800XT kartın boşta yüzde 70 kullanıma sahip olup 120W çekmesi normal mi? Ayrıca daha önceden de minig virüsüne yakalanmıştım format atıncqa düzeldi ama bu sefer format atmadan çözebilir miyim onu merak ediyorum.
Kaspersky ve Malwarebytes ile tarama yaptıysanız ve sonuç çıkmamışsa muhtemelen sorun yoktur ama rahat etmiyosanız format atın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı