Mining yapmak için bilgi alışverişi

Yer
BURSA-BANDIRMA
Daha fazla  
Ben RX 550 4 GB ile 10 mh ile monero kazıyorum.

Bir 15 20 gün geçsin bir çekebileceğim seviyeye gelsin o zaman bakarım kar ne kadar?

Sistem: i5 11400F (stok soğutucu değil kule tipi ile kullanıyorum) ASUS H510M K anakart Corsair 550W 80+ PSU 1TB HDD.
(PC'yi yeni topladım ama bana fazla geleceğini düşündüğümden, parçaları tek tek satacağım. RX 550 4 GB ekran kartları bulursam elimdeki ASUS P5G41t mlx anakartının PCI'e yuvasını çoklayarak 4 ekran kartı oraya kendi yuvasına da eğer X1 X4 riser takılıyorsa bir 4 ekran kartı da oraya takacağım.

Elimde foxcoon G41 mxe anakart var bir tane kondansatörü işlemci değiştirdiğim zaman ne olduğu hakkında bir fikrim yok patladı etrafındaki MOSFET'leri vb kontrol ettim bir sonuca ulaşamadım (eğer tamir ettirebilirsem bu anakarta da aynı şekilde yapacağım para kazandıkça kendime ucuz yollu kullanımlık PC toplayacağım veya laptop alırım)

Sizlerin düşünceleri nelerdir merak ettim.

Şimdi önümde üniversite sınavım var o zamana kadar monero kazacağım ondan sonra yukarıda dediklerimi yapmaya çalışırım. Ekran kartı alırım, mining yaparım (bu arada GTX 1080 Ti ile 100 mh nasıl alınıyor acaba bizim bilgisayarcı alıyorda tebrik etmek lazım kendisini)

Ethereum değil de başka coinlerden kazmayı düşünüyorum (zaten 4 GB ile kazılmaz ethreium)

OC ayarlarım (1380 MHz Core clock, 1950 Memory clock +75 Power limit) kart 30 35 W arasında 10 Mh'lık bir kazım yapıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
4 GB kartınız ile, rvn kazanabilirsiniz. 2 günde bir 10, 13 TL'lik bir kazancı oluyor bizim arkadaşların.

Eğer gerçekten para elde etmek istiyorsan, Ethereum kazmalısın. Böyle daha düşük coinler kazarsan, pek para elde edemezsin.

Peki bu mesela monero dün başladığıma göre biraz düşük şu anda bu havuzdan cüzdana geçtiğinde yaklaşık 60 70 TL falan oluyor.

Tabii yükselirse o zamana kadar onu bilemem.

Şimdi ben unMineable havuzunda PhoenixMiner ile kazım yapıyorum RX 550'e göre daha yüksek mh elde edebileceğim program var mı?

Veya bu RX 550 için BIOS mod var mı?

10 mh biraz düşük geliyor ve ekran kartı normalde 50W güç tüketebilirken sadece 30W civarı tüketiyor (Power limiti sonuna kadar arttırmama rağmen ekstra bilgi ekran kartını bilgi işlemde mining yaptırıyorum

Dün saat 16 17 civarları da kazıma başladım şu anda yaklaşık 0,00101124 monero oldu.

Sizce bu kazıma devam etmeli miyim yoksa Raven mi kazmalıyım (en azından çekene kadar)

Doge coin kazayım dedim 1 kere 30 dogede ödeme yaptığından vazgeçtim.

Peki bu mesela monero dün başladığıma göre biraz düşük şu anda bu havuzdan cüzdana geçtiğinde yaklaşık 60 70 TL falan oluyor.

Tabii yükselirse o zamana kadar onu bilemem.

Şimdi ben unMineable havuzunda PhoenixMiner ile kazım yapıyorum RX 550'e göre daha yüksek mh elde edebileceğim program var mı?

Veya bu RX 550 için BIOS mod var mı?

10 mh biraz düşük geliyor ve ekran kartı normalde 50W güç tüketebilirken sadece 30W civarı tüketiyor (Power limiti sonuna kadar arttırmama rağmen ekstra bilgi ekran kartını bilgi işlemde mining yaptırıyorum

Dün saat 16 17 civarları da kazıma başladım şu anda yaklaşık 0,00101124 monero oldu.

Sizce bu kazıma devam etmeli miyim yoksa Raven mi kazmalıyım (en azından çekene kadar)

Doge coin kazayım dedim 1 kere 30 dogede ödeme yaptığından vazgeçtim.
Miner değiştirmenize gerek yok. Power Limiti en düşüğe çekmeyi deneyin, belki daha fazla Mh/s alırsınız.

Miner değiştirmenize gerek yok. Power limiti en düşüğe çekmeyi deneyin, belki daha fazla Mh/s alırsınız.

PC'yi günlük kullandığımdan GPU Core hızını arttırmıştım.

Ama gerçi bu aralar az kullandığımdan bir 1100'e çekeyim Power ayarınıda -25e alayım sonucu söylerim.
1110'a çektim GPU Core hızını -15'e aldım güç sınırlamasını -45 yaptığımda mh da azaldı.

Şu an 10.3 alıyorum.

Pool mh ı yükseldi ne alakaysa.

Bakalım (bu arada unMineable üzerinden yapıyorum yani kendi arayüzünden yapıyorum CMD gibi terminalden değil)

Ama program olarak PhoenixMiner'den yapılıyor.

T-Rex miner programını önerir misiniz AMD için çok iyi diyorlar ama sonucu bilmiyorum.

Son düzenleme:
PC'yi günlük kullandığımdan GPU Core hızını arttırmıştım.

Ama gerçi bu aralar az kullandığımdan bir 1100'e çekeyim Power ayarınıda -25e alayım sonucu söylerim.
1110'a çektim GPU Core hızını -15'e aldım güç sınırlamasını -45 yaptığımda mh da azaldı.

Şu an 10.3 alıyorum.

Pool mh ı yükseldi ne alakaysa.

Bakalım (bu arada unMineable üzerinden yapıyorum yani kendi arayüzünden yapıyorum CMD gibi terminalden değil)

Ama program olarak PhoenixMiner'den yapılıyor.

T-Rex miner programını önerir misiniz AMD için çok iyi diyorlar ama sonucu bilmiyorum.
Phoneixminer sizin için gayet yeterli. Miner programları genelde bir şey fark ettirmiyor.

Miner değiştirmenize gerek yok. Power limiti en düşüğe çekmeyi deneyin, belki daha fazla Mh/s alırsınız.

Değiştirdim ayarları mh değişmedi ama sıcaklık düştü 30W tüketiyor yine ama sıcaklık 62'den 53e düştü anlamadım vallaha.

Arada PC de takılmalar oluyor ama sıkıntı olmaz gibi geliyor bana.

Şimdi ben PC parçalarını satarsam aşağı yukarı 6000 7000 TL para kalır bana.

O para ile GTX 1060 6 GB mi alayım birkaç tane yoksa RX 570 8 GB mi alayım AliExpress üzerinden.

Eğer bu monerodan paramı çekersen sınavdan sonrasına kadar ailem zaten mining için PC'yi satmama bir şey diyeceğini düşünmüyorum.

O zaman ETC kazarım belki.
Ayarlarım bu ve bu Mh'ları alıyorum.
Bu aşağıdaki calculated hashrateyi anlamadım bir tek arada 0 oluyor 14 oluyor kafam karıştı.

Diğer türlü yapmayı beceremedim buradan bir sürü coin kazabiliyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (4).png
    Ekran Görüntüsü (4).png
    345,7 KB · Görüntüleme: 50
Değiştirdim ayarları mh değişmedi ama sıcaklık düştü 30W tüketiyor yine ama sıcaklık 62'den 53e düştü anlamadım vallaha.

Arada PC de takılmalar oluyor ama sıkıntı olmaz gibi geliyor bana.

Şimdi ben PC parçalarını satarsam aşağı yukarı 6000 7000 TL para kalır bana.

O para ile GTX 1060 6 GB mi alayım birkaç tane yoksa RX 570 8 GB mi alayım AliExpress üzerinden.

Eğer bu monerodan paramı çekersen sınavdan sonrasına kadar ailem zaten mining için PC'yi satmama bir şey diyeceğini düşünmüyorum.

O zaman ETC kazarım belki.
Ayarlarım bu ve bu Mh'ları alıyorum.
Power limiti düşürürseniz, sıcaklık düşer zaten.

Bilgisayarda takılmalar olması normal, kartınız %100 kullanılıyor.

Eğer mining işine girişecekseniz, o kartınızı satın. GTX 1660 Super almaya çalışın 2. el. GTX 1660 Super ile, Ethereum'da 30-32 Mh/s arası alırsınız.

Power limiti düşürürseniz, sıcaklık düşer zaten.

Bilgisayarda takılmalar olması normal, kartınız %100 kullanılıyor.

Eğer mining işine girişecekseniz, o kartınızı satın. GTX 1660 Super almaya çalışın 2. el. GTX 1660 Super ile, Ethereum'da 30-32 Mh/s arası alırsınız.

Elimdeki kartı bilmiyorum satabilir miyim?

Daha ben bu PC'yi nasıl satacağım bilmiyorum.

Daha yeni topladık pazartesi o yüzden ama işlemciyi belki satıp i3 10100F alabilirim ama ekran kartı konusunu bilmiyorum elimde 2 anakart daha var onları satsam mı satmasam mı ne yapsam bilemedim.

Aslında i5 ile de mining yapıyordum ama sadece 2.5kh veriyor ve 80 ile 100W arası güç tüketiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı