Mining zarar verir mi?

TRaykut02

Centipat
Katılım
30 Haziran 2024
Mesajlar
46
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Bu konu mining sorum için ben 2 siteden araştırma yaptım bu ay mining yapacağım. Bu yıl 3 adet RTX 3070 ile başlayıp gelecek yıl bu zamanlar 3 adet daha alıp toplam 6 adet yapacağım. Anlamanız için açıklıyorum.

Hesap yaptığım siteler:WhatToMine güç tüketimi ve mh/s için.

Ethereum hesaplama bu ise kaç TL kazandırıyor bakmak için.

Şimdi arkadaşlar ben bu yıl 3 adet RTX 3070 alacağım için 180 mh/s 390W yapacak yani sitede öyle gösteriyor mining kazanç sitesinde ise.

Rakamları girdikten sonra.

47.849, 90.
TL kazandırıyor yıllık elektrik masrafı ise 6.832, 80 watt hesaplama Yerinden'de baktım doğru.

Yatırdığım tutar ise 36.000. 00 TL kısaca 36k yatırımda 10k kar yapacağımı söylüyor. Yıllık elektrik giderlerini ödedikden sonra ve bu kazandığım para ile 3 adet daha alırsam 2. senemde ise toplam 6 adet 3070 olacağı için.

95.699, 80 kazanacağımı söylüyor. Elektrik giderlerini ödedikten sonra elektrik giderleri ise 13.665, 60 TL 1.yıl sadece 10k kar yapmışken 2.yıl ise 3 ekran kartı ekleme yaptıktan sonra tekrar ekleme yapmak için 36k harcadım. 1 yıl önceki 36k harcadığmı eklemiyorum zaten 10k kar yapmışım o bitti toplamda 2.yılda 6 ekran kartı oldu ve 2.yıl ekleme yapmak için 36k harcama yapmış oldum. 2.yıl sonunda 3.yıla girerken 59k karım oluyor, bu doğru mu?
Ve benim için su an mining kar veriyor gibi 10.sınıfa gidiyorum ve su an mining yapılır mi kararsız kaldım. Hesaplamalarıma göre karlı oluyor 1.yıl pek karı yok ama 2.yıl 3 ekran kartı daha ekleyince 59k gibi benim için büyük bir miktar kar oluyor.

2. sorum ise 2024 benim gibi lise öğrencileri için mining karlı mı?

Şunu da belirtmek istiyorum 2.yıl 3 ekran kartı ekledikten sonra 59k kar oluyor sitede öyle gösteriyor elektrik masraflarını ödedikten sonraki karım 59k.

2.yıl sonunda 96k kazanıyorum eğer site doğru veri veriyorsa 3 ekran kartı aldığım için 36k çıkartıyorum ve 59k veya 60k kar almıs oluyorum. Bu doğru mu elektrik masrafları ödendikten sonra?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ethereum nasıl kazacaksınız hocam? Artık Ethereum kazılmıyor diye biliyorum.
 
Elinde her türlü patlar. Riske girmeye değmez hocam haklısınız.
Bu işin asıl sıkıntısı genel amaçlı ekran kartlarının pahalı, sırf mining için Çin'de yerel satıcıdan alınan kartların ise dayanıksız olması diye hatırlıyorum ancak uzun süredir hiç ilgilenmedim bu işle. Elemanlar tam zamanlı iş gibi kart tamir etmeye, odayı soğuk tutmaya elektrik kaçırmaya falan çalışıyorlardı en son.
 
Bu işin asıl sıkıntısı genel amaçlı ekran kartlarının pahalı, sırf mining için Çin'de yerel satıcıdan alınan kartların ise dayanıksız olması diye hatırlıyorum ancak uzun süredir hiç ilgilenmedim bu işle. Elemanlar tam zamanlı iş gibi kart tamir etmeye, odayı soğuk tutmaya elektrik kaçırmaya falan çalışıyorlardı en son.

Elektrik büyük bir sorun.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı