Miningcilere kin kusma sebebiniz nedir?

Peki nerede bu 1650-1660-5500'ler söyler misin? Olanların fiyatı da neden 1000 TL arttı?
Adamlar kazı yapacağız diye bilgisayar toplayamaz hale geldik.
1650'yle neyin kazısını yapıyorsun de hele bana. Bitcoin falan bırak 1650 anca kumdan kale yapar.
Fiyat artışlarının sebeplerini sıralayayım:
  • Deniz taşımacılığı virüsten dolayı yarı kapasitede çalışıyor, konteyner başı taşıma ücreti 5'e katlanmış durumda.
  • Hava taşımacılığı daha da kötü durumda. Yolcu uçaklarında boş kalan bagajlara hep küçük kargolar doldurulurdu. Zaten havaalanları da tam kapasite çalışmıyor sanırım, emin değilim.
  • Çin yeni yıl tatiline girdi, 1 aylığına tüm üretim durdu ki dünya üretim merkezinin Çin olduğundan bahsetmeme gerek yoktur herhalde.
  • Avrupa haftalardır karantinada. Bundan önce de birçok kez karantinaya girdiler. Bizim gibi sözde değil, tam kapanma. Böyle olunca insanlar bilgisayara, konsola, teknolojiye saldırdı. Hiçbir üretici böylesi bir talebi beklemiyordu, hazırlıklı değildi.
  • Bazı süper zekalı ilahi varlıklar da bu krizi fırsata çevirip binlerce ürün alıp 3 katı fiyatına satmaya başladı.
 
Neredeyse her konuda görüyorum, çoğu kişi saydırıyor miningcilerin Allah belasını versin bunlar yüzünden ekran kartı alamıyoruz bilmem ne bilmem ne saydırıyorlar da saydırıyorlar.

Onlar da sizin, bizim gibi ekran kartı alıyorlar. Bu kadar kin kusmanızın sebebi nedir? Size ne kadar ekran kartı lazımsa onlara da lazım ki alıyorlar. Miningciler size niye alıyorsunuz bizim kartımızı diyorlar mı? Ekran kartı sadece günlük kullanıcı veya oyuncular için mi üretiliyor?

Bencillik bu kadarı.
Aynen ekran kartlarının asıl amacı günlük kullanım içindir. Sanal para kazmak daha sonra çıkan bir olaydır.
 
Bir tek sende mi bu fiyatlar var sanıyorsun? ABD'de 2070'in fiyatı 1700 dolar olmuş durumda. 3090'dan pahalı.
Haklısınız tüm dünya için mesele virüsün hafiflemesi ve mining modelleri ile çözüm bulabilir.

Ama 1650 ve 1660 5700XT gibi kartlar neden 1000TL zam yedi açıklayın.

Bazı yattığı yerden zengin olucağını düşünen miningci tayfa sayesinde oyun oynamak isteyen insan sistem toplayamaz oldu.
 
Peki nerede bu 1650-1660-5500'ler?
Bu modelleri de oyuncular sömürdü. Çok alınıyor. Özellikle 1650 Super, 5500 XT 8GB ve 1660 Super çok sömürüldü. Orta bütçeli her sistemde kullanılan kartlar bunlar. Dark Flash Pollux ürününün stoklara geldikçe bitme sebebi de sık önerilmesi; dolayısıyla alınması.

Forumda sık önerilen donanımların stok durumlarına bakabilirsin. Ya bitikler, ya fiyatları uçtu. Bahsi geçen modellerin de stok durumlarını bu şekilde düşünebilirsin.

 
Ek olarak, bazı firmalar ekran kartlarını hazır sistemlere saklıyor artık. Gamegaraj'da bazı ekran kartı stok yok yazarken hazır sistemlerin içerisinde stokta var gözüküyordu.

Mesela bu sistemler gayet uygun.

 
1 2 3 4 tane falan alanlara lafım yok. Ama suyunu çıkarttılar bence. Evet zaten stok yok ama arada olup onları kapıyorlar. Yani ekran kartları mining için üretilmedi. Bilgisayarlar için üretildi değil mi? Parası olan mining yapıyor. Fiyatlar uçtu, Ethereum uçtu. Bence biz de değil 10 tane falan alanlar bencil. 5700XT İyi bir kart mining için ve durumu;

Ekran görüntüsü 2021-01-31 225432.png
....

resim_2021-01-31_225626.png

Anlamışsınızdır zaten. O 8-10 tane alanlar tam bencildir! Stok yok denecek kadar az ve gidip oradan buradan bulup alıyorlar. 3500TL'lik kart ( tabi doların payı var ama bu kadar olamaz) 9K şuan. Ne diyeyim. 1 2 3 4 tane alsınlar ama evi mining mağarasına çevirmeye çalışanlar var. İnsanları umursamayıp 10 tane alıyorlar ve kolay yoldan para kazanıyorlar. Şuan zar zorda olsa sistem almaya çalışanlar var ama mining için kullanılan kartların fiyatı? Bizi umursuyorlar mı? Hayır. Biz mi bencil oluyoruz?
Stokları sadece miningcilere bağlamak saçma..
Tabiki de. Ama bazılarının da payı var. Sadece miningcilere bağlamak tabiki saçma.
 
Alınan kartların asıl amacı günlük kullanım ve oyun iken kazanç sağlamak için son 4-5 yılda bu kadar popüler oldukları gerçeği var. Üstelik bu kartları kazanç için kullananların kart açlıkları (talepleri) o kadar büyük ki hiçbir firma bu talepleri tamamen karşılayacak kadar fazla kart üretemez. Sonuç olarak kartların asıl amacına yönelik kullanım yapanlar kartlara erişemiyor, onun da üzerine madenci tayfa perte çıkarmak üzere oldukları kartları sonradan fahiş fiyatlarla satıyorlar derken küfretmeleri bence normal.
 

Geri
Yukarı