Miningcilere kin kusma sebebiniz nedir?

Tek kızdığım nokta 2. el piyasasını arttırmaları yoksa almış satmış çokta kızılacak bir durum yok. Birde miningden sonra işleri bittiğinde 2. ele düşürdükleri ekran kartlarında yeterli açıklama yapmamaları. Tabii ki buda kişilik meselesi.

Temel olarak oyun amaçlı üretiliyorlar. Bir oyuncu bir ekran kartı alıyorsa bir miningci 20 tane alıyor. Ekran kartlarını kısa vadeli kazanç için öldürene kadar kullanıp hem stokların azalıp fiyatların artmasına hem de ikinci el pazarında güvensizliğe ve ölü kartların dönmesine sebep oluyorlar.

Neresinden bakarsanız bakın normal kullanıcılar için zararlar.

Ekran kartları hakkında bilgiye sahibim ve bilgilerime dayanarak söylüyorum;

Mining'den asla kar edemezsiniz, sadece olduğunuz yerde sayarsınız nedeni şudur ki ETH, ETC ve Monero gibi madenler 6-7 ay gibi bir süre kar için uygun değildir şu an 3-4 ay sonra bu madencilikler elektrik parasını çıkaramayacak, buna artı olarak piyasa yükseltme var, şu an bir RX 580 8 GB en düşük 2700 TL bu kart emin olun aralıksız mining sonrası 10 kart mevcut ise 5 tanesi çizgi atımı, wattman ve dama masası gibi bir çok arıza verir yani bu kartlar hurda olur ve 300-400 TL eder, ha buna 4 ay sonra düşecek olan RX 580 fiyatlarıda dahil edelim bundan 3-4 ay sonra mining düşecek ve 1 RX 580 8 GB nerdeyse 1000 TL barajına gelecek, bu kartı minining için kullandığınızı söylerseniz değeri düşecektir, isterseniz mining yapmadım diyerek satabilirsiniz fakat alan kişi bunu anlarsa başınıza bela olur.

Şimdik bir RX 580 8 GB aralıksız çalışırsa aylık 250 TL kar bırakır 4 ayda 1000 TL yapar, siz bu kartları piyasa düşeceği için 1000 TL satacaksınız hatta bir kısmı bozulacak. 700 TL zarar ettiniz ve teknoloji harikası minnoş ponçik ekran kartlarının ömrünü kısalttınız.

Daha ne söylememi istersin?

Minningciler çok aldığından stoklar azaldığı için fiyatlar yükseliyor diye kızıyorsunuz ama pandemiden dolayı insanlarda evde oyun oynarım diye daha sık bilgisayar ve bilgisayar donanımlarını alıyor. Her şey minningden dolayı oluşuyor düşüncesi pek doğru değil. Arz talepteki fiyat artışı sıkıntı.

Neden madencilere saygı gösterilsin ki? Madencilerin çoğu vasfısız bir grup girişimciden ibaret. Şimdi gelip bana tonla para kazanıyorlar diye hikaye anlatmayın. Her önüne gelen zekadan mahrum şahsiyet gidip kredi çekiyor ve ring kuruyor, peki ya sonuç? Elbette idare edemiyorlar ve iflas etmeye başlıyorlar. Olan oyun oynamak için kart arayan insanlara oluyor, ikinci ele yönelelim diyorlar bakıyorsun, üç kuruşluk olmayan beyniyle mining yapmaya çalışan adamların kartlarıyla dolu, yüzsüz herifler utanmadan bir de kutusu duruyor, garantili, Gaming için alındı diye milleti kandırmayı deniyorlar bir de. Bu aklı olmayan, oturduğu yerden para kazanacağım mantığıyla stok dömüren, aç herifler yüzünden bugün giriş seviyesi bir sistem için bile GTX 1660 almak zorunda kalıyoruz, fiyatları çok tuzlu. RX 580 bulmak imkansız ve 3000 TL bandında dolanıyor, kimse kusura bakmasın oturduğunuz yerden para kazanmak o kadar kolay değil. Ethernumun düşmesi ve madencilik yapan insanların iflas etmesi dileğiyle diyorum sadece.

Kardeşim bu adamlar yüzünden ben kart alamıyorsam söverim. Ne yapayım iyi ki alıyorsunuz mu diyeyim
?
Niye sövesiniz ki? Adam parasını verip yasal yollardan elde etmiş ürünü. Bazen yeni çıktığı için Migros'ta Ülker beyaz çikolatalı gofret kalmıyor bu bana sövme hakkı veriyor mu?

Minningciler çok aldığından stoklar azaldığı için fiyatlar yükseliyor diye kızıyorsunuz ama pandemiden dolayı insanlarda evde oyun oynarım diye daha sık bilgisayar ve bilgisayar donanımlarını alıyor. Her şey minningden dolayı oluşuyor düşüncesi pek doğru değil. Arz talepteki fiyat artışı sıkıntı.

Donanım arşivi videosundan alıntı yapmışsın kanka anlıyorum ama alakası yok. RTX 3070 ve üzeri kartlar birçok insanın ulaşabileceği kartlar değil, hele böyle bir ekonomi içerisinde.
Niye sövesiniz ki? Adam parasını verip yasal yollardan elde etmiş ürünü. Bazen yeni çıktığı için Migros'ta Ülker beyaz çikolatalı gofret kalmıyor bu bana sövme hakkı veriyor mu?
İnsanlar gelip yarısını yedikten sonra üstüne tükürdüğü bir gofreti, sahibinden sadece canım çektiği için aldım. Ambalajı ve fişi duruyor diye sana satmaya çalışsalar nasıl olur ? Küfür eder geçersin değil mi ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı