Çözüldü Mint'te mouse takılınca touchpadi devre dışı bırakmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Linux Mint 21 kullanıyorum Xfce4 masaüstü ortamı ben fareyi takınca touchpad devre dışı kalsın istiyorum nasıl yaparım?
Bunu kurup dener misin?
sudo add-apt-repository ppa:atareao/atareao
sudo apt update
sudo apt install touchpad-indicator
FN tuş kombinasyonu derken asıl ya da bunu otomatikleştiren bir uygulama ya da eklenti yok mu?
Hiç görmedim, belki vardır ama yapılmamışsada yapmak biraz gereksiz olur.
Benim laptopda bu tuş kombinasyonu dediğim şey "FN, F11" yuşlarına beraber basınca kapanıyor. Senin kullandığın laptopda da böyle bişey olması gerekiyor.
Cihazının kullanma klavuzuna internetten yada elinde varsa falan varsa bir göz at.

Hiç görmedim, belki vardır ama yapılmamışsada yapmak biraz gereksiz olur.
Benim laptopda bu tuş kombinasyonu dediğim şey "FN, F11" yuşlarına beraber basınca kapanıyor. Senin kullandığın laptopda da böyle bişey olması gerekiyor.
Cihazının kullanma klavuzuna internetten yada elinde varsa falan varsa bir göz at.
Yok o kısayol olmuyor.

Linux Mint 21 kullanıyorum Xfce4 masaüstü ortamı ben fareyi takınca touchpad devre dışı kalsın istiyorum nasıl yaparım?
Bunu kurup dener misin?
sudo add-apt-repository ppa:atareao/atareao
sudo apt update
sudo apt install touchpad-indicator

Çözüm
Bunu kurup dener misin?

Başarıyla kuruldu hiçbir değişiklik olmadı.

Cinnamon ayarlarında direkt o özellik var. Kurcalamanız lazım. "fare takılınca pasifleştir" gibi bir şey olmalı "dokunmatik yüzey" kısmında.

Ama ben Xfce kullanıyorum.

Bunu kurup dener misin?

Kudum diyorum başarıyla kuruldu ama hiçbir değişiklik olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başarıyla kuruldu hiçbir değişiklik olmadı.

Ama ben Xfce kullanıyorum.

Kudum diyorum başarıyla kuruldu ama hiçbir değişiklik olmadı.
Mesajınızı görmemişim kusura bakmayın.
Touchpad İndicator programını başlatın. Sistem tepsisinde logosu belirecek, logoya sağ tıklayıp preferences'a tıklayın.
1671922214914.png

Bu kısmı açık yapın.

Generel options kısmında autostart'ı da açın.

Mesajınızı görmemişim kusura bakmayın.
Touchpad indicator programını başlatın. Sistem tepsisinde logosu belirecek, logoya sağ tıklayıp preferences'a tıklayın.
Eki Görüntüle 1612803
Bu kısmı açık yapın.

Generel options kısmında Autostart'ı da açın.

Tamam da bu program arka planda RAM yiyecek.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı