Miras eşlerden biri öldükten sonra diğerine yarısı, kalan yarınında çocuklara eşit paydası şeklinde bölünür. Reddi miras yapmadığı sürece cinsiyet fark etmeksizin tüm çocuklar eşit miras hakkına sahiptir.
Çocuk varsa 1/4 pay veriliyor eşe.Miras eşlerden biri öldükten sonra diğerine yarısı...
Eşit dağıtılır. Yakın zamanda bu tarz bir miras dağılımı başıma geldi, oradan biliyorum. Kız, erkek ayırt edilmez. Ama Mirasın kimden kaldığı (eşten, babadan vesaire) fark ediyor mu bilmiyorum.Arkadaşlar, geçenlerde bir konu açıldı miras ne olursa olsun kız çocuğa kalır erkeğe bir şey kalmaz diye. Bu doğru mu? Google'dan araştırdım karmaşık şeyler çıkıyor, yardımcı olursanız sevinirim.
Tam tersi, sağ iken istediği gibi dağıtabilir, eşit de dağıtabilir, öldükten sonra hüküm erkeğe 2 kadına 1İslama göre baba veya anne yaşarken miras dağıtımında erkeğe 2 kızlara 1 baba öldükten sonra herkese eşit bir şekilde dağıtılır.
Tam tersi, sağ iken istediği gibi dağıtabilir, eşit de dağıtabilir, öldükten sonra hüküm erkeğe 2 kadına 1
Türk hukukuna göre anne baba ölürse tüm kardeşlere eşit dağıtılır.
Büyüklerin vefatından sonra Kur'an hükmü geçerli değil mi ? Millet birbirini yemesin diye 2-1 şeklinde.Kardeşim öyle değil daha dün sordum medrese hocasına.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.