Misafir ağı oluşturulamıyor

itsLekas

Picopat
Daha fazla  
Merhaba hocalarım, eve her misafir geldiğinde minimum 10 kişi bağlanıyor ve internet kullanılmaz hale geliyor. Bir tane misafir ağı oluşturup hızını düşük bir şekilde sınırlayacağım ve başka bir ağ oluşturup hızını maksimuma çekerek sadece kendim bağlanacağım ama misafir ağı vb. seçenek bulamadım. Modemim H298a V9 arayüzü ZTE. Bana yardımcı olabilirsiniz sevinirim.

Modem arayüzüne gidiğinde "Network" veya "WLAN" menüsünde “SSID Settings” var mı?

Modem arayüzüne gidiğinde "network" veya "WLAN" menüsünde “ssıd settings” var mı?

'SSID settings' bulamadım hocam. Bant genişliği ayarlayabiliyorum ama 2.4GHz ve 5GHz olmak üzere genel olarak ayarlayabiliyorum.

1747582803056.png

1747582828018.png

1747582852268.png

WLAN settings bu şekilde hocam.

'SSID settings' bulamadım hocam. Bant genişliği ayarlayabiliyorum ama 2.4GHz ve 5GHz olmak üzere genel olarak ayarlayabiliyorum.

Eki Görüntüle 2493596

Eki Görüntüle 2493597

Eki Görüntüle 2493598

WLAN settings bu şekilde hocam.

Normalde SSID2 (5GHz)" veya "SSID2 (2.4GHz)" seçeneklerinden birini seçip misafir ağı oluşturabilirsin. Ancak "QoS (Quality of Service)" veya "Bandwidth Control" sekmesi göremedim. "WAN" sekmesine tıklayıp bakar mısın?

Son düzenleme:
Normalde SSID2 (5GHz)" veya "SSID2 (2.4GHz)" seçeneklerinden birini seçip misafir ağı oluşturabilirsin. ancak "QoS (quality of service)" veya "bandwidth Control" sekmesi göremedim. "WAN" sekmesine tıklayıp bakar mısın?

WAN ayarlarından QoS'u buldum hocam. Bu şekilde:

1747587850634.png

1747587877981.png

1747587920945.png

1747587941576.png

Çok güzel. Şimdi anlatıyorum.

SSID2 (2.4GHz) veya SSID2 (5GHz) seçeneğini seçtin. SSID Name kısmına "MisafirAğı" gibi bir isim verin. Ardından WPA2 (veya WPA2-PSK) seçip şifrele.

QoS açık zaten sende. Misafir ağı için açtığın ikinci SSID'ye bağlanan cihazların IP aralığına hız limiti koy (örneğin download 2 Mbps, upload 512 Kbps). Ayarları kaydet ve modemi yeniden başlat.

Halledebildiniz mi?

Son düzenleme:
Çok güzel. Şimdi anlatıyorum.

SSID2 (2.4GHz) veya SSID2 (5GHz) seçeneğini seçtin. SSID name kısmına "misafirağı" gibi bir isim verin. Ardından WPA2 (veya WPA2-psk) seçip şifrele.

QoS açık zaten sende. Misafir ağı için açtığın ikinci SSID'ye bağlanan cihazların IP aralığına hız limiti koy (örneğin download 2 Mbps, upload 512 Kbps). Ayarları kaydet ve modemi yeniden başlat.

Halledebildiniz mi?

Hocam hız sınırlama kısmını tam olarak nereden ayaralayabileceğimi anlamadım ve bulamadım. Hız limiti vb. seçenekler yok, bant genişliği, kanal falan buldum internet hızını nasıl etkiler bilemediğim için ellemedim.

Hocam hız sınırlama kısmını tam olarak nereden ayaralayabileceğimi anlamadım ve bulamadım. Hız limiti vb. seçenekler yok, bant genişliği, kanal falan buldum internet hızını nasıl etkiler bilemediğim için ellemedim.

Trafik Şekillendirme'ye git. Örnek veriyorum:

Ad: MisafirAg

Arayüz: SSID2’ye ait olan arayüzü seçin (örneğin, wlan1 ya da SSID2)

Oran (bps): 2000000 → Yani 2 Mbps

@itsLekas Halledebildiniz mi?

Son düzenleme:
Trafik şekillendirme'ye git. Örnek veriyorum:

Ad: Misafirag.

Arayüz: SSID2'ye ait olan arayüzü seçin (örneğin, WLAN1 ya da SSID2)

Oran (bps): 2000000 → yani 2 Mbps.

@itsLekas halledebildiniz mi?

Hocam 4 farklı arayüz var, wan_eth, lan1, lan2, lan3. misafir SSID sinin hangi arayüze bağlı olduğunu bulamadım. Bende lan arayüzlerinin üçünüde denedim ama çalışmadı(uygula dedikten sonra modeme restart attım.).

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı