Miyop muyum?

Ereninho

Hectopat
Daha fazla  
3 hafta önce arkadaşım 1 miyop olmuş ondan sonra dikkat ettim ki ben uzağı göremiyorum. Okul başlayınca hele iyice aklıma girdi ikinci sıradayım okuyamıyorum yazıları var ama yukarıda yenisi falan geliyor vs. yani acaba miyop muyum? Yoksa tatilde klor az uyuma falan gozu mu yormuş? Tatilde havuzdan çıkmadım gözler aciyordu kıpkırmızıydı okul da açılınca çok uyumadım. Asıl sorun gözlük yakışmazsa dışlanmak ve aileme söyleme korkusu. (sadece okul için almayı düşünüyorum okul dışında bir sorun yaşamıyorum)

Asıl sorun gözlük yakışmazsa dışlanmak ve aileme söyleme korkusu. (sadece okul için almayı düşünüyorum okul dışında bir sorun yaşamıyorum)
Yaklaşık 9 senedir gözlük kullanıyorum. Bir kez bile dışlanmadım hocam, eğer arkadaşlarınız geri zekalı tiplerden değilse dışlanmazsınız.

3 hafta önce arkadaşım 1 miyop olmuş ondan sonra dikkat ettim ki ben uzağı göremiyorum. Okul başlayınca hele iyice aklıma girdi ikinci sıradayım okuyamıyorum yazıları var ama yukarıda yenisi falan geliyor vs. yani acaba miyop muyum? Yoksa tatilde klor az uyuma falan gozu mu yormuş? Tatilde havuzdan çıkmadım gözler aciyordu kıpkırmızıydı okul da açılınca çok uyumadım. Asıl sorun gözlük yakışmazsa dışlanmak ve aileme söyleme korkusu. (sadece okul için almayı düşünüyorum okul dışında bir sorun yaşamıyorum)

Sen iyisin ben tahtanin 2
Adim arkasinda tahtayi goremiyordum ve miyopum ve 4 5 yıldır gozlukluyum.

2. sıradan göremiyorsan numaran büyüktür bayağı ben arkalarda oturuyorum gene de görüyorum biraz bulanıkta olsa seçebiliyorum 1.25 miyop var. Arada takıyorum gözlüğü genelde gözlüksüz geziyorum.

Ya 1.25 civari cikti ilkte tahtanin 2 adim arkasindan tahtadaki yaziyi okuyamiyordum sorun bende mi?

(Sadece okul için almayı düşünüyorum okul dışında bir sorun yaşamıyorum)

Öncelikle bu olay böyle olmuyor. Bende böyle diyordum. Gözlüğü takip o net dünyanın keyfini alınca çıkarmıyorsun. Ayrıca söylemeden çekinmek ve dışlanma korkusunu umursama. Kimse seni dışlamaz.

Göz doktoruna muayene olun. Göz en önemli organ. Gözlük yakışmadı diye dışlanmak diye takmamazlık çok saçma düşünce. Sağlığınız mecbur takmak zorundasınız. 6.sınıftan beri gözlük takmaktayım.
Bende bu sene okul başlayınca gözümün bozulduğunu fark ettim, gözümü kısınca veya yanlardan çekince çok daha net görüyorum. Gözlük takmak istemiyorum bozuk gözle idare edebilirim ama böyle idare edersem gittikçe daha çok bozulur mu?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı