Miyop muyum?

Arkadaşım yok lise 2'yim eskiden 2 arkadaşım var ve okulda 1-2 normal arkadaşım. Yok abi ne bileyim ekstra bir aleyke gezmek ağlayasım geliyor.

Babam ortaokuldan beri takıyor 0.75 1.50 muş genetik muhtemelen de yani bende niye bu kadar büyük numaralar?
Göz doktoruna git sana zaten uygun gözlüğü verir o mesafeden göremiyorsan numaran büyüktür bana göre.

Hocam kendinize şu soruyu sorun imkanınız varken bir videoyu 480p kalitede mi izlersiniz 4K kalitede mi? Tabi ki sizin kararınız ama en azından miyop mu olduğunuzu ya da altta yatan farklı bir hastalık mı olduğunu öğrenmeniz daha mantıklı olmaz mı?

Gözlük taktıkça numara ilerler mi peki gelecekte çizdirme falan yapılır mı? Yok abi mümkün değil gözlük falan takmam ben evin ortasında ağlayacağım resmen.

Hocam kendinize şu soruyu sorun imkanınız varken bir videoyu 480p kalitede mi izlersiniz 4k kalitede mi? Tabi ki sizin kararınız ama en azından miyop mu olduğunuzu ya da altta yatan farklı bir hastalık mı olduğunu öğrenmeniz daha mantıklı olmaz mı?
Bu arada zaten her şeyi 4K görüyorum iş uzakta olan bir yazıya gelince 144P oluyor, uzaktaki yazılar dışında iyiyim.

Bende bu sene okul başlayınca gözümün bozulduğunu fark ettim, gözümü kısınca veya yanlardan çekince çok daha net görüyorum. Gözlük takmak istemiyorum bozuk gözle idare edebilirim ama böyle idare edersem gittikçe daha çok bozulur mu?

Gözlük takmadığınız zaman ilerleme var ve bozuk gözle idare etme gibi maalesef imkan yok. Gözlük yerine lens takılıyor olması lazım. İleride ihmal edilen miyop yüzüne kör olma ihtimali olabilir.

Aslında her şeyi 144p görüyorsunuz, gözlük kullanmadığınız için farkında değilsiniz.
Bugün arkadaşımın gözlüğünü taktım bir şeyi okumak için yazı kalitesi çok arttı ama beğenmedim yani pek alışmak lazım herhalde. Okulda maske de takıyorum camları buhar olacak bir de maske yüzünden emin değilim ne yapsam.

Bugün arkadaşımın gözlüğünü taktım bir şeyi okumak için yazı kalitesi çok arttı ama beğenmedim yani pek alışmak lazım herhalde. Okulda maske de takıyorum camları buhar olacak bir de maske yüzünden emin değilim ne yapsam.
Okuldayken camlar buhar olmuyor, soğukta dışardayken oluyor ve gerçekten sıkıcı bi durum haklısınız. Dediğim gibi çok rahatsız etmiyorsa gerek yok gibi şimdilik.

Gözlük taktıkça numara ilerler mi peki gelecekte çizdirme falan yapılır mı? Yok abi mümkün değil gözlük falan takmam ben evin ortasında ağlayacağım resmen.
Tekrardan hatırlatayım gözlük takmanız şart değil lens de kullanabilirsiniz. Yaşınız ilerlediğinde de gözünüzü çizdirebilirsiniz. Ama önce doktora gidip neden bu şekilde gördüğünüzün sebebini öğrenmelisiniz.

Benim gözüm bozuk ama gözlük bir işe yaramıyor değişik bir göz bozukluğu benimki. Deneme amaçlı belirli bir süre gözlük taktım ve dışlayan olmadı. Olsaydı da umrumda olmazdı.
Doktora git ve miyop olup olmadığını öğren. Tatilden olacağını sanmıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı