Miyop'un İlerlemesi

176185

Kilopat
Makaleler
4
Gözlük takmadan önce gözlerimin derecesi 0.7 idi, gözlük kullandığımdan beri 2 derecesine kadar yükseldi.
Gözlüksüz bakamıyorum, etrafı flu olarak görüyorum.
Sorum şu; Ben gözlüğümü tekrar yenilesem gözlerimin derecesi yükselir mi ? Nasıl yükselmenin önüne geçebilirim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben birinci sınıfta takmaya başladım gözlügü. 1 dereceydi numaram. Gözlük kullanmama ragmen yükseliyordu. Bilgisayarım vardı 7.sınıfa kadar kullandım onda da günde 2-3 saat takılıyodum. Şimdi 4 numara yaşım 18. 2-3 senedir hiç ilerlemedi telefonu sık kullananda birisiyim. Bunun en büyük nedeni eger küçükken gözde miyop varsa 17-18 yaşlarına dogru hiçbişey yapmasanda artıyor. Çünkü vücutla birlikte gözde gelişiyor çocuklukta en büyük nedeni bu. Bilgisayar, kitaplara yakından bakma gibi diger etkenlerinde etkisi var. Ben ilerde lense geçmeyi düşünüyorum zaten astigmat yok sadece miyopum şuan 4 numara gözler. Gözlük takmazsan bu arada daha da ilerler.

0.25 diye takmadım. Şuan 2.75. Gözlükle alakası var mı bilmiyorum ama yaşla alakalı. Şuan takmama rağmen az da olsa ilerliyor. 2 3 Sene devam edecek dedi doktor.

Benim bildiğim bir süre ilerliyor, yani gözlüğü çok kullanmaya bağlı değil. Ama altını çiziyorum benim bildiğim bu. Bende gözlük kullanıyorum. 0.75 ile başlamıştım, şu an camların biri 1 diğeri 0.75 ya da 1.25 olması lazım. Açıkçası doktora görünme zamanım geldi hatta geçti. Yakın zamanda gitmeyi düşünüyorum.

Miyop genetik bir görme bozukluğudur. İster gözlük ister lens takın miyop ilerlemeye devam edecektir. Ameliyat olmadan ilerleyişi durdurulamaz.
Ben gözlüğümü tekrar yenilesem gözlerimin derecesi yükselir mi ? Nasıl yükselmenin önüne geçebilirim ?
Gözlük, miyop'un ilerleyişini durdurmaz veya geciktirmez. Sadece etrafı net görmenizi sağlar.

Keşke gözlerim 2 numara olsa... Bir zaman sonra göz numaranız sabitleniyor. Miyoplarda genelde 19 yaşında sabitleniyormuş. Ben okul hayatıma başladığımdan beri gözlük takıyorum. Az çok numarasını tahmin etmişsinizdir ehehe :) Ne siz sorun ne de ben söyleyeyim :D

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı