Çözüldü MKV oynatırken görüntü bozulmaları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KaanFrid

Hectopat
Fotoğrafını koyduğum bilgisayarı evde Media Player olarak kullanıyorum. Geçen günlerde kardeşlerim eski klasikleri izlesin diye One Piece izleteyim dedim ama izlerken Dual Audio ve İngilizce alt yazı içersin istediğimden dolayı MKV olarak indirdim. VLC ile açtım ama videoda izlenemeyecek kadar takılma parazitlenme oldu. Seste geriden gelme takılma gibi sıkıntılar oldu. En son olarak alt yazıların zamanlamalarında sıkıntı oluşuyor. Kısacası izlenemez.

Kendi bilgisayarımda rahatça izleyebiliyorum dolayısıyla videoda sıkıntı olmadığından eminim. K-Lite codecini denedim. Çok azıcık düzeldi ama neredeyse hiçbir farklılık olmadı. Sonra araştırdım zamanında anime fansublarını oynatmak için olan CCCP codeci buldum. Eh işte oldu ama yine izlenemez durumda. En son olarak Matroska codec paketini denedim. Daha da iyi oldu ama yine izlenebilecek durumda değil.

Evde 20 yıllık bir bilgisayar var. Çok iyi hatırlıyorum. Kolayca oynatıyordu. Özelliklerini tam hatırlamıyorum ama babam zamanının oyuncu bilgisayarı olduğunu söylüyor. Hatırladığım kadarıyla özellikleri: 1 GB RAM, 1 TB HDD, 255MB Radeon ekran kartı, tam ismini hatırlamıyorum, Windows XP, Intel Dual Core işemcili. Topladığı zamanda Intel Dual Core daha yeni çıkmışmış. Benim denemeleri yaptığım bilgisayarın özellikleri AMD E-300 Dual-Core (1.3GHz) işlemcili, cipset AMD A45 Fusion, ekran kartı yok ama işlemcinin özelliği sayesinde dahili AMD Radeon HD 6310'ye sahip. 4 GB 1333MHz RAM var. Windows 10 kurulu. 250GB SSD.

Ne yapmamı tavsiye edersiniz?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2023-06-11 saat 14.54.03.jpg
    WhatsApp Görsel 2023-06-11 saat 14.54.03.jpg
    259,4 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
MKV indirmişsin tamam yalnız, MKV - File container, dosyanın codec tipini belirtmiyor - sadece dosya tipi.
Codec tipi, işlemci ve ekran kartının hesaplayabileceğinden daha fazla parametre içeriyorsa - günümüzde H265 mesela, sistem yetersiz geliyor olabilir.

İşlemcin için hardware/fiziki işlem kabiliyetine bakarsak:

1686645929500.png

Sadece H264, AVC ve VC-1 işleyebilir maksimum performansıyla. Diğerlerinde yetersiz kalıyor.

İndirdiklerini ya dönüştürmen ya da diğer codec tipleriyle indirmen gerekli.
MKV indirmişsin tamam yalnız, MKV - File container, dosyanın codec tipini belirtmiyor - sadece dosya tipi.
Codec tipi, işlemci ve ekran kartının hesaplayabileceğinden daha fazla parametre içeriyorsa - günümüzde H265 mesela, sistem yetersiz geliyor olabilir.

1686645929500.png

Sadece H264, AVC ve VC-1 işleyebilir maksimum performansıyla. Diğerlerinde yetersiz kalıyor.

Çözüm
MKV indirmişsin tamam yalnız, MKV - file container, dosyanın codec tipini belirtmiyor - sadece dosya tipi.

Eki Görüntüle 1818835

Sadece H264, avc ve vc-1 işleyebilir maksimum performansıyla. Diğerlerinde yetersiz kalıyor.

Teşekkürler olayı şimdi anladım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı