ML3U ile sorunsuz kurulum sonrası CPU Unknown

• Konuyu başlatan dwain
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 1.234
D

dwain

Ziyaretçi
Merhaba,

Sistemim Asus Rampage IV Extreme anakart, i7 3930k işlemci, 16 GB ram, Nvidia 690 GTX ekran kartı, 2 adet Corsair 240 GB SSD var ve bunlar raid o0 olarak bağlı. Üzerinde de Windows 8 yüklü.

Ben ayrıca 500 GB'lık bir HDD takarak USB'ye ML3U imajını yükleyerek kurulumu yaptım. Kurulumun sonuna kadar hiçbir sorun yok. Hatta açıldıktan sonra 10.8.5 update ini bile yaptım. (Bir tek EFI firmware update ini yapmadım o olmuyor ve sanırım MAC donanımına özel bir şey)

Neyse benim 3 tane sorunum var. Bunlardan bir tanesi;

1) Mac her boot ettiğinde açılışta "The disk you inserted was not readable by this computer" yazısı çıkıyor. 2 tane çıkıyor. Sebebi sanıyorum sistemime bağlı 2 tane raid SSD'ler. Bunları okuyamıyor ve mount da edemiyor. Google'da arama yaptım. Mac'in açılışta bu diskleri mount etmesini engelle deniyor genelde çözüm olarak. fstab dosyasında güncelleme önerisi getiriliyor. Ama yapsam da yine de açılışta aynı şekilde iki tane uyarı geliyor. Bu arada mount edilmemeleri benim için de iyi olur. Zaten bu iki disk raid olarak tek bir disk halinde kullanılıyor windowsta. O yüzden hiç görünmese de olur. Ama bunu başaramadım.

2) About this mac e bastığımda CPU için "3.2 GHz Unknown" yazısı çıkıyor. Neden Unknown? Burada doğru şekilde işlemcisini çıkarabilen var mı benim gibi i7 kullanıp? Nasıl bir çözümü olabilir?

3) Son olarak Airplay özelliği çalışmıyor. Bende apple TV var ve airplay özelliği sağ üst köşede gelmiyor. Bunun sebebi de işlemcilerde HD3000 ya da HD4000 grafik desteği olması gerekiyormuş. Ben çok detaylı bakmadım benim işlemcim destekliyor mu desteklemiyor mu diye ama 2.nci problemde yazdığım gibi unknown olarak sistem gördüğü için belki işlemciyi algılayamayıp airplay i çıkartmıyor olabilir dedim.

Özetle bu 3 sorunu da çözersem harika olacak.

Şimdiden çok teşekkürler.

Tamamdır bir deneyeceğim. Teşekkürler. O zaman siz VMare üzerinden değil, direk UEFI USB üzerinden kurmayı öneriyorsunuz sanırım. Bu gece bakacağım. Çok teşekkürler, selamlar...

Ok sanal kurmayacagim.

Neyse bu arada Maverick'in kurulumu icin de cpus=1 aciklamasiyla mi devam etmek gerekir ne dersin? Henuz denemedim ama sen yeni nesil soketlerle olan uyumlulugu daha iyi dedigin icin farkli bir tutoriala gerek olmadan aynisini kullanarak kuralim mi?

Su anda kuruyorum. Bakalim sonuc nasil olacak.

Ben kurulumu yaptim. Ama ethernetimi gormuyor. O yuzden internete baglanip herhangi bir ayar ya da yukleme de yapamiyorum. Ayrica cpu system info da hala unknown. i7 diye cikmiyor nedense. Ama su anda network daha onemli.

Dun aksam kurdum. Herhangi bir parametre girmedim. Ama kurulum sonrasi etherneti gormedi. Dolayisiyla kullanamadim dogru duzgun. Simdilik bekleyecegim. Aslinda yakinda bir macbook alacagim. Cok da acil bir durum yok. Ama denemesi guzeldi. En azindan mountain lion genel olarak sorunsuz calisti. Bir iki aksaklik oldu ama ugrassam onlari da cozerdim sanirim.

Cok tesekkurler. Ben ethernet olayini cozersem haber verecegim.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı