Modem alırken neye dikkat etmeliyim?

16Mbit internete sahip değil ona taahhüt edilen sınır o birader. Bizzat kendi yazlığımda kullandığımdan biliyorum gündüzleri 10Mbit alıyorum geceleri 13Mbit.

Birincisi forum kuralları gereğince hitap şeklinizi düzeltip konuşmanızı öneririm.
İkincisi senin yazlığında kullandığın altyapı ile bu arkadaşın veya diğer 16Mbps kullanan kişilerin altyapısı aynı değil. Santral kalitesine ve mesafesine göre alınacak hız farklılık gösterebiliyor bu sebepten ötürü sen o hızlarda kullanıyorsun diye sözleşmesi 16 olanlar o hızda kullanacak diye kural yok. Benim sözleşmem zamanında 16'ydı ve tam 16 alıyordum.
Üçüncüsü modemin fazla anten kapasitesine sahip olmasının temel sebebi çekim kalitesiyle ilgili değil veri akışıyla ilgilidir. Bu modeme tek cihaz bağlandığı zaman sorunsuz kullanabilir ancak birden fazla cihaz bağlandığı zaman veri transferinde sorun yaşanabilir. Bu sorun kısa vadede de ortaya çıkabilir uzun vadede de ortaya çıkabilir.
Bütçesi 150Mbps'in üzerinde veri transferi sağlayabilen modemlere açık olduğu için önerim bu ürünü almamasıdır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı