Modem Arayüzündeki CRC Değeri neden yükselir?

Hocam kolay gelsin kusura bakma konuyu hortlattım.

Aynı sorunu bende yaşıyorum hat değerlerim iyi
CRC hataları upload kısmında 0 download kısmında ise 2-3 saatlik kullanımdan sonra milyonlara çıkıyor ve internetim felç geçiriyor modem kapat-aç yapınca düzeliyor 2-3 saat sonra tekrar CRC hataları artıyor ve hızım düşüyor.

Siz sorununuzu nasıl çözdünüz acaba neler yaptınız?

Hocam modem sahibi firmaya mail attım onlar da internet sağlayıcımla görüştüler. Modeme uzaktan bir müdahale ettiler. Sorunum hala tam olarak düzelmedi. CRC hatalarıı birkaç saatte yüzbinlere çıkıyor yine ama internette yavaşlama olmuyor artık. Ben yine de kapat aç yapıyorum en azından günde bir kere. Yani şu anda pek fazla sorun yok, idare ediyorum. Hataların önüne geçebilmiş değilim.

Hocam modem sahibi firmaya mail attım onlar da internet sağlayıcımla görüştüler. Modeme uzaktan bir müdahale ettiler. Sorunum hala tam olarak düzelmedi. CRC hatalarıı birkaç saatte yüzbinlere çıkıyor yine ama internette yavaşlama olmuyor artık. Ben yine de kapat aç yapıyorum en azından günde bir kere. Yani şu anda pek fazla sorun yok, idare ediyorum. Hataların önüne geçebilmiş değilim.
tesisata baktırdınız mı hocam kablonun ek yerlerine falan

Baktırmadım hocam, tesisatta sorun olabilir büyük ihtimalle dediğin gibi. İnternet hızımı arttırdıktan sonra bu sıkıntı olmuştu. Normalde 8 Mbps'di, 35 Mbps'ye arttırdıktan sonra bu sıkıntılar olmaya başladı hocam.
Bende Ocak ayında 50Mbs'ye geçmiştim ilk 1-2 ay sorunsuz kullandım sonraları sadece download hızım düşmeye başladı. upload hızımda hiç sorun yok hep sabit 8Mbs.

Birkaç gün önce TT ekiplerini çağırdım hattınız 50Mbs kaldırmıyor 35Mbs'e düşürmeniz lazım dedi. Çok garip.

1-2 gün araştırma yaptım ve sorunun CRC hataları olduğunu anladım. Yarın tekrar çağıracağım tesisata baktıracağım umarım düzelir düzelirse yazarım size

Bende Ocak ayında 50Mbs'ye geçmiştim ilk 1-2 ay sorunsuz kullandım sonraları sadece download hızım düşmeye başladı. upload hızımda hiç sorun yok hep sabit 8Mbs.

Birkaç gün önce TT ekiplerini çağırdım hattınız 50Mbs kaldırmıyor 35Mbs'e düşürmeniz lazım dedi. Çok garip.

1-2 gün araştırma yaptım ve sorunun CRC hataları olduğunu anladım. Yarın tekrar çağıracağım tesisata baktıracağım umarım düzelir düzelirse yazarım size

Margin değerlerinize de bakın, dedikleri gibi düşürmeniz gerekebilir. Bunun sebebi tesisat kaynaklı oluyor zaten. Eğer düzeltebilecekleri bir şeyse halledilir ve internet hızınızı düşürmeden rahatça kullanmaya devam edersiniz. Umarım düzelir :)

Margin değerlerinize de bakın, dedikleri gibi düşürmeniz gerekebilir. Bunun sebebi tesisat kaynaklı oluyor zaten. Eğer düzeltebilecekleri bir şeyse halledilir ve internet hızınızı düşürmeden rahatça kullanmaya devam edersiniz. Umarım düzelir :)
Hat değerlerim de sıkıntı yok hocam gayet iyi sadece CRC hataları var o kadar.

hocam kolay gelsin kusura bakma konuyu hortlattım.

Aynı sorunu bende yaşıyorum hat değerlerim iyi
CRC hataları upload kısmında 0 download kısmında ise 2-3 saatlik kullanımdan sonra milyonlara çıkıyor ve internetim felç geçiriyor modem kapat-aç yapınca düzeliyor 2-3 saat sonra tekrar CRC hataları artıyor ve hızım düşüyor.

Siz sorununuzu nasıl çözdünüz acaba neler yaptınız ?
Modem markası Asus mu?

Modem markası Asus mu?
hayır turktelekomun verdiği modemi kullanıyorum ismi ZTE
O zaman büyük ihtimalle modemdendir hocam. Modem firması ile de irtibata geçin.

Hocam bugün aradım Türk Telekom'u sorunumu söyledim arıza kaydı oluşturdular ekip gönderecek misiniz diye sordum "ilk olarak uzaktan hattınızı inceleyeceğiz" falan dediler. 2-3 saat sonra aradılar.
"Hattınızda sorun görünmüyor hattan geçen hız değerleri normal, Modem'de sorun olabilir modem firması ile görüşün" dediler.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı