Modem bilgisayarda düşüşe sebep olur mu?

skont4

Hectopat
Merhabalar, öncesinde Türk Telekom evde interneti kullanıyordum ve modem televizyonun üzerinde durmaktaydı, daha dün ise Turkcell'e geçtim ve yeni modemi mecburen monitörün arkasına koydum, sonrasında bilgisayarımi açtım ve Valorant'a girdim. Oyun içinde droplanmaya benzer durumlar yaşadım. Ek olarak kablosuz mouse kullanmaktayım. Bu droplanmaya benzer yaşadığım durumların modem ile ilgili mi yoksa başka bir nedeni mi vardır? Yardımlarınızi bekliyorum. Modemin yerini görsel olarak ekledim.

Dosya Ekleri

• 20220313_161150.jpg
    20220313_161150.jpg
    54,6 KB · Görüntüleme: 66
Modem değişiminden olacağını sanmam. Yeni modem daha uzakta olsa ve kablosuz bağlansanız ping belki yaşanmıştır diyeceğim ama bu yakınlıkta modemden kaynaklı bir sorun olacağını sanmam.
Modemden şüphelenmeye gerek yok arkada bir program açıksa o performans düşüşüne sebep olmuş olabilir ya da Windows arka planda update indiriyor olabilir. Görev yöneticisine de göz atın gereğinden fazla CPU, HDD, SSD kullanan bir program var mı kontrol edin.
Bunları kontrol edin, sistemi yeniden başlatın durum düzelmezse diğer seçenekleri değerlendiririz.

Modem değişiminden olacağını sanmam. Yeni modem daha uzakta olsa ve kablosuz bağlansanız ping belki yaşanmıştır diyeceğim ama bu yakınlıkta modemden kaynaklı bir sorun olacağını sanmam.
Modemden şüphelenmeye gerek yok arkada bir program açıksa o performans düşüşüne sebep olmuş olabilir ya da Windows arka planda update indiriyor olabilir.
Bunları kontrol edin, sistemi yeniden başlatın durum düzelmezse diğer seçenekleri değerlendiririz.
Modemi monitörün arkasına koyduğumdan beri var bu sorun bugün düne göre daha azdı sanki
Modemden şüphelenmeye gerek yok arkada bir program açıksa o performans düşüşüne sebep olmuş olabilir ya da Windows arka planda update indiriyor olabilir. Görev yöneticisine de göz atın gereğinden fazla CPU, HDD kullanan bir program var mı kontrol edin.
Ping yok aksine pingsiz oynuyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı