Modem değiştirip kablo yenilemek internet hızını arttırır mı?

Buradan altyapını sorgulayabilir misin? Belki VDSL vardır, bu hat ile 15Mbps'nin üstüne çıkamazsın. Modem değiştirmek sana bir fayda sağlamayacak, sadece Wi-Fi kalitesi daha iyi olabilir.

Eğer sadece ADSL altyapı varsa, hatta VDSL altyapı olsa bile kabloları yine de değiştirmeniz lazım, sinyal zayıflması aşırı fazla, mümkünse CAT6 kablo alıp modemden binanızda bulunan iç tesisatı değiştirmen lazım. (zaten değiştireceğinizi yazmışsınız :D)

Bina değil hocam direkten bir kablo geliyor evden de bir kablo gidiyor onu deşiştireceğim.

TurkNet 35 Mbps ADSL kullanıyorum. Modem ile aramdaki mesafe çok fazla 5 çubuktan 2 çubuk çekiyor. Santralle aramızda 3000M'den fazla mesafe var. Yan evdeki arkadaşıma VDSL vermişler ancak 3000M'den VDSL'in stabil olacağını sanmam. 1-2 gün içinde onun internetini deneyeceğim eğer VDSL stabilse VDSL geçeceğim bende. Fakat VDSL iyiyse VDSL içinde modem bakmam gerek.

Eğer VDSL e geçersen gönül rahatlığıyla tp link vx1800v alabilirsin etkilermi konusunda bu sistem de fiziksel herşey bir etken faktörü

VDSL2 de şuan ekteki gibi 70-80 leri görebiliyorum

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-07-16-13-38-00-800_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    Screenshot_2024-07-16-13-38-00-800_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    37,8 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
Eğer VDSL'e geçersen gönül rahatlığıyla TP-Link VX1800v alabilirsin etkiler mi konusunda bu sistem de fiziksel her şey bir etken faktörü.

VDSL2 de şu an ekteki gibi 70-80leri görebiliyorum.

VDSL yokmuş Max ADSL2+ varmış.

Kablo değiştim iş gördü ADSL modem arıyorum şimdi 800 TL'ye.

Son düzenleme:
Modem içinde konu açtım hocam zaten bakan olmadı. ADSL Modem Önerisi. Köye de altyapı getirsek bile santral 3000M'den daha uzakta ve köyde 5-10 hane harici internet kullanan bile yok.

Hocam işlerden dolayı bakamadım daha doğrusu Technopat giremedim. Modem için o konuya bakacağım. Santral uzaklığı önemli tabii ama zaten son ki mesajları okuduğuma göre kablo işini halettmişsin. 3-4 ekten kurtulduğun için fark yaratmıştır illaki.

Öncelikle köydeyiz ve apartmanlardaki gibi dolap vs. yok. Direkten gelen kablo ve ev tarafındaki kablo var. Ev tarafındaki kablo en az 6 yıllık ve 3-4 yerinden ekleme var. Elektrikçiden hat kablosu alıp bunu değiştireceğim. Bunun dışında modemim HG658 V2 gayet eski bir modem. Bu modemi de Tenda D301V2 ile değiştireceğim. Hat değerlerim resimde. Yapacaklarım etki eder mi?

Eki Görüntüle 2254035

Kabloda ek olması iyi değil fiber için başvur bakalım çekerseler en hızlısı fiber ama hız arttıkça parasıda artıyor ben olsam uydudan alırım interneti direkt Telekom Turkcell vs uydu kullanıyor aboneye kabloyla ulaşıyor zaten. Tek fark normal kablo ve fiber.

Kabloda ek olması iyi değil fiber için başvur bakalım çekerseler en hızlısı fiber ama hız arttıkça parasıda artıyor ben olsam uydudan alırım interneti direkt Telekom Turkcell vs uydu kullanıyor aboneye kabloyla ulaşıyor zaten. Tek fark normal kablo ve fiber.

TurkNet'te öyle bir durum yok. Düşükta alsan yüksekte aynı alsan aynı fiyat. Hele ki eğer TurkNet kendi altyapısı varsa GigaFiber bu fiyata çok iyi durumda. Ama onun haricinde VDSL fiyatları ayrı olması iyi olacak. 500TL gibi artış yaşandı. En az fiber kullananlar için iyi bu fiyat ama özellikle de arkadaşın ki gibi ADSL için çok kötü yüksek bir para.

Uydudan interneti kesinlikle önermem en küçük yağmurda bile etkileniyor internet hızı ve söyledikleri değeri vermiyor

Uydudan interneti kesinlikle önermem en küçük yağmurda bile etkileniyor internet hızı ve söyledikleri değeri vermiyor
çanak büyük olacak bizim uydu eskidi yeni uydu atılacak tv izlerkende hava bozuksa hd kanallar kesiliyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı