Modem güncellemek internet hızını arttırır mı?

Arkadaşlar internet hızım biraz düşük olduğu için Türk Telekom müşteri hizmetlerini aradım ve bana modeminizi güncelleyin veya hat bağlantılarınızı kontrol edin dedi. Acaba modem güncellemek hızı az da olsa arttırır mı?

Arttırabilir. Hat değerlerinizi de paylaşırsanız iyi olur.
Az önce Türk Telekom bayisine gittim ve 12 Mbps hızdan daha fazla arttıramayız dedi. İnternetim kopabilirmiş. Müşteri hizmetleriyle konuştum bana modemi güncelleyin dediler. Bende güncelledikten sonra deneyeceğim. Normalde almam gereken hız 16 Mbps ama bana gelen hız 12-13 Mbps hız.

Az önce Türk Telekom bayisine gittim ve 12 Mbps hızdan daha fazla arttıramayız dedi. İnternetim kopabilirmiş. Müşteri hizmetleriyle konuştum bana modemi güncelleyin dediler. Bende güncelledikten sonra deneyeceğim. Normalde almam gereken hız 16 Mbps ama bana gelen hız 12-13 Mbps hız.

ADSL altyapısı üzerinden hizmet aldığınızdan hız testinde 12Mbps indirme hızı görmeniz normaldir. Biraz daha fazla bilgi istiyorsanız modem arayüzünden @Handsome Reis için hat değerlerinizi paylaşın.

Mevcut modeminiz 100MBps daha az bir ağ hızına sahip ise, bağlantı kopmaları yaşıyorsanız, yeni nesil mobil cihazlardan bağlanma sorunları yaşıyorsanız. 150MBps ağ hızı veya üzeri B/N/G bağlantılarını destekleyen bir modeme geçiş yapılabilir. Mevcut modeminiz bu özelliklere sahipse ve 5 yıldan daha yeniyse pek fark edeceğini düşünmüyorum.

Hat değerlerinizi paylaşın modemin arayüzünden.
Hat değerleri:
Ekran Görüntüsü (38).png

Mevcut modeminiz 100MBps daha az bir ağ hızına sahip ise, bağlantı kopmaları yaşıyorsanız, yeni nesil mobil cihazlardan bağlanma sorunları yaşıyorsanız. 150MBps ağ hızı veya üzeri B/N/G bağlantılarını destekleyen bir modeme geçiş yapılabilir. Mevcut modeminiz bu özelliklere sahipse ve 5 yıldan daha yeniyse pek fark edeceğini düşünmüyorum.
Modemim 2 yıllık ZyXEL VMG3312-B10B Türk Telekom'un verdiği modem. Sadece 2 sefer art arda Nisan ayında kopma oldu. Bir daha da olmadı.

Türk Telekom hattınıza en uygun değerleri ayarlamış. Hızınızın yükseltilme talebinde bulunmanız mantıksız bir hareket olur. Çünkü binadaki kablo tesisatında bulunan ciddi sorunlardan dolayı veri iletiminde yüzlerce hata oluşmuş. Dolayısıyla ilk işiniz hızın artmasını sağlamak değil kablo tesisatındaki sorunları gidermek olsun. Ancak buna rağmen hızınızı arttıracak olursanız daha fazla hata oluşacak ve kopma olasılığı artacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı