Modem hat değerleri nasıl?

EraY Dnz

Hectopat
Merhabalar. İyi günler, iyi forumlar herkese.
İnternetimde 1 veya 2 hafta önce yavaşlama başladı, kopmalar falan. Bu yüzden müşteri temsilcisi ile konuştum ve arıza kaydı falan açtırdım. 10-20 kez defalarca açtırdım, sorunun kablolardan dolayı olduğunu söylediler ve ben de emin olmak için size sormak istiyorum. İntenetim aşırı yavaş şu anda.

Değerlerde sorun var mı?
2022 Kasım ayında taahhüt bitiyor.
Yeni Modem satın aldım, modem ile ilgisi yok.

IMG_20210527_095854.jpg
IMG_20210527_100002.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. İyi günler, iyi forumlar herkese.
İnternetimde 1 veya 2 hafta önce yavaşlama başladı, kopmalar falan. Bu yüzden müşteri temsilcisi ile konuştum ve arıza kaydı falan açtırdım. 10-20 kez defalarca açtırdım, sorunun kablolardan dolayı olduğunu söylediler ve ben de emin olmak için size sormak istiyorum. İntenetim aşırı yavaş şu anda.

Değerlerde sorun var mı?
2022 Kasım ayında taahhüt bitiyor.
Yeni Modem satın aldım, modem ile ilgisi yok.

Eki Görüntüle 1042910Eki Görüntüle 1042911
Değerlerde sorun var. Eğer bina içerisindeki bakır kablolarda sorun varsa elektirikçi çağırıp baksın ona göre yenisini çeksin. Ama sadece bina içindeki kablolardan olmuyor internet hızı düşüklüğü. Port arızası olabilir, apartmana kadar gelen kablolarda sıkıntı olabilir. Abonesi olduğunuz ISS’den net bilgi alın sorunun hangisinden kaynaklandığına dair.

Snr margin değeriniz çok düşük, TT ekipleri eve gelip ölçüm yaptılar mı?

Santralden sizin evin ankastre kutusuna gelen kabloda mı yoksa sizin ev içi tesisatta mı sıkıntı var anlamak için gelip test etmeliler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Değerlerde sorun var. Eğer bina içerisindeki bakır kablolarda sorun varsa elektirikçi çağırıp baksın ona göre yenisini çeksin. Ama sadece bina içindeki kablolardan olmuyor internet hızı düşüklüğü. Port arızası olabilir, apartmana kadar gelen kablolarda sıkıntı olabilir. Abonesi olduğunuz ISS’den net bilgi alın sorunun hangisinden kaynaklandığına dair.
Direkten binaya gelen kabloda sorun var dendi fakat bu değerlere göre gelen hız değerim normal mi 1.1 olması ,😂

Direkten binaya gelen kabloda sorun var dendi fakat bu değerlere göre gelen hız değerim normal mi 1.1 olması ,😂
Geçen hafta bende internet hızı düşüklüğü yaşıyordum. Lâkin aldığım hız 20 Mbit. Sadece 50 Mbit’lik pakete geçtiğim zaman artmıyordu. Teknik servis geldiğinde port arızası olduğunu ve bakır kablolarda sıkıntı olduğunu ileri sürdü. Bununla ilgilide çalışma başlatacaklarını belirttiler. Yani anlayacağın apartmandaki kablolarda bir problem yok. Aldığın hız çok düşük internet yok gibi birşey. ISS’yi ara arıza kaydı oluştur bu sorunu acilen çözsünler. Sürekli rahatsız et yoksa üzerine düşmüyorlar.

Geçen hafta bende internet hızı düşüklüğü yaşıyordum. Lâkin aldığım hız 20 Mbit. Sadece 50 Mbit’lik pakete geçtiğim zaman artmıyordu. Teknik servis geldiğinde port arızası olduğunu ve bakır kablolarda sıkıntı olduğunu ileri sürdü. Bununla ilgilide çalışma başlatacaklarını belirttiler. Yani anlayacağın apartmandaki kablolarda bir problem yok. Aldığın hız çok düşük internet yok gibi birşey. ISS’yi ara arıza kaydı oluştur bu sorunu acilen çözsünler. Sürekli rahatsız et yoksa üzerine düşmüyorlar.
Daha ne kadar rahatsız etmem gerekiyor ?
30-40 defa aramadım hala bir işlem yapmadılar ne yapmam gerek bende bilmiyorum hocam artık.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2021-05-26-14-11-50-903_com.google.android.dialer.jpg
    Screenshot_2021-05-26-14-11-50-903_com.google.android.dialer.jpg
    41,7 KB · Görüntüleme: 25
  • Screenshot_2021-05-26-14-11-54-817_com.google.android.dialer.jpg
    Screenshot_2021-05-26-14-11-54-817_com.google.android.dialer.jpg
    41,1 KB · Görüntüleme: 29
Hangi ISS’yi kullanıyorsunuz? Türk telekom kullanıyorsanız size en yakın Türk telekom müdürlüğüne gidin.
Evet türk Telekom maalesef ki teşekkürler
Hocam port arızasıysa İSS değiştirirsem düzelir mi

Son düzenleme:
Evet türk Telekom maalesef ki teşekkürler

Hayır kardeşim. Mevcut ISS’ler Türk Telekom alt yapısını kullandıkları için port arızasını onlarda da yaşarsın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı