Flanqus

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, İnternet Kutusu Telekom firmasınn 100/8'lik paketini kullanıyorum. Alt yapım en fazla 54 mbps desteklediği için hız testlerinde download 48-49 civarlarında upload ise 6.7-7.5 arasında çıkıyor. Sizce modemimin hat değerleri nasıl?

Dosya Ekleri

• modem değerleri.JPG
    modem değerleri.JPG
    70,3 KB · Görüntüleme: 137
Alım gücü dediği SNR margin ise hızının biraz daha artması mümkün aslında. Türk Telekom hız limiti koymuş olabilir. Netspeed kullanıyorum benim modemden SNR margin değiştirip hızı da aşırtabiliyorsun altyapı el verdiğince ama bağlantı kopmaları oluyor. Bir ara SNR margini dipe çekip hızı Max yapmıştım. Sonra internet gitti arıza kaydı oluşturmuştum unutmuştum SNR'yi düşürdüğümü. TT ekipleri de SNR margini 11 DB'ye sabitlemişlerdi hızımı arttıramıyordum eskisi gibi. Destek kaydı açtım limiti kaldırın ben modemden değiştirebiliyorum hızı diye. Sonra da limiti kaldırdılar yine istediğim şekilde oynayabiliyorum. Demek istediğim internet kutusuna bir yaz limit varsa kaldırılmasını talep et. Modeminde de SNR margin arttırma azaltma ayarın varsa SNR Margin'i 7 8 seviyelerine çek. Çekebilirsen hızının arttığını göreceksin.

SNR margini düşürünce hız arttırması mümkün olabilir ama internet kopması ile yüzleşebilir.

10 DB'ye çekse çok fark etmez ben 7 8 DB'de kullanıyorum genelde kopma yaşamıyorum az bir CRC alıyorum. Acil indireceği bir dosya varsa SNR margini düşürür indirir sonra tekrar arttırabilir.

Pardon konuyu yanlış okumuşum. Altyapınız kaç destekliyorsa o kadar sonuç almalısınız 48 falan alıyorsanız belki internete tek bağlı cihaz siz değilsinizdir o da etkileyebilir. Uploadınız iyi.

Dosya Ekleri

• IMG_20221014_074200.jpg
    IMG_20221014_074200.jpg
    74,3 KB · Görüntüleme: 83
Son düzenleme:
Alım gücü dediği SNR margin ise hızının biraz daha artması mümkün aslında. Türk Telekom hız limiti koymuş olabilir. Netspeed kullanıyorum benim modemden SNR margin değiştirip hızı da aşırtabiliyorsun altyapı el verdiğince ama bağlantı kopmaları oluyor. Bir ara SNR margini dipe çekip hızı Max yapmıştım. Sonra internet gitti arıza kaydı oluşturmuştum unutmuştum SNR'yi düşürdüğümü. TT ekipleri de SNR margini 11 DB'ye sabitlemişlerdi hızımı arttıramıyordum eskisi gibi. Destek kaydı açtım limiti kaldırın ben modemden değiştirebiliyorum hızı diye. Sonra da limiti kaldırdılar yine istediğim şekilde oynayabiliyorum. Demek istediğim internet kutusuna bir yaz limit varsa kaldırılmasını talep et. Modeminde de SNR margin arttırma azaltma ayarın varsa SNR Margin'i 7 8 seviyelerine çek. Çekebilirsen hızının arttığını göreceksin.
Ne yazık ki buradaki hiçbir ayarı manuel olarak değiştiremiyorum. Modemim yaklaşık 6-7 senelik. Peki U1, U2, U3, D1, D2, D3 değerleri neyi ifade ediyor? Hangisi bizim için daha önemli? Hepsinde farklı değerler var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı