Modem ışıkları yanıyor, ağa bağlı fakat internet yok

vhlnx0

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 8265u, MX130, 8GB RAM, 240GB SSD
Herkese merhabalar. Bilgisayarımda internette geziniyordum. Ethernet kablosu takılıydı ve internet sorunsuz çalışıyordu. Sonra bir anda bağlantı koptu.

Ethernet kablosunu çıkarıp tekrar takmayı denedim, "ipconfig /release", "ipconfig /renew", "ipconfig /flushdns" gibi komutları denedim fakat yine bağlantı geri gelmedi. Oturma odasına gidip modemi kontrol ettiğimde de ışıkları yanıyordu. Modem arayüzüne girip modemi yeniden başlattım, yine hiç bir şekilde bağlantı yoktu. Modem arayüzünden fabrika ayarlarına geri döndürdüm. Yine olmadı. Ethernet, WiFi, hiç bir şekilde internet yok. Işıklar yanıyor, ağa bağlı ama internet erişimi yok. Ayrıca modem biraz sıcaktı. Bozulmuş olabilir mi?

Not: Türksat Kablonet kullanıyorum.
İşletim Sistemim: Windows 10 21H2 19044

Son düzenleme:
Modemi fabrika ayarlarına döndürdüysen kullanıcı adı ve şifre de sıfırlanır onları girdin mi?
Evet. Sıfırladıktan sonra 192.168.0.1 adresine girip yine giriş yaptım. Şimdi modemi 10-15 dakika kapattıktan sonra yine açtım. Şu an modemdeki "DS" ışığı yanıp sönüyor ve modem arayüzüne hiç bir şekilde giremiyorum. İnternetten baktığıma göre internetten yapılan otomatik güncellemeler veya bölgenizdeki çalışmalar yüzünden yanıp söner diyor. Bölgemde çalışma olup olmadığını ya da güncelleme olup olmadığını nereden sorgulatabilirim?

Evet. Sıfırladıktan sonra 192.168.0.1 adresine girip yine giriş yaptım. Şimdi modemi 10-15 dakika kapattıktan sonra yine açtım. Şu an modemdeki "DS" ışığı yanıp sönüyor ve modem arayüzüne hiç bir şekilde giremiyorum. İnternetten baktığıma göre internetten yapılan otomatik güncellemeler veya bölgenizdeki çalışmalar yüzünden yanıp söner diyor. Bölgemde çalışma olup olmadığını ya da güncelleme olup olmadığını nereden sorgulatabilirim?

Müşteri hizmetlerini arayabilirsin.

Sorun çözüldü. 2-3 saat sonra internet geri geldi. Fakat internet yokken mavi bir ışık yanıp sönüyordu, internette araştırdığıma göre yazılım güncellemesi veya bakım olduğunda öyle oluyormuş. Geçici bir sorundu ve çözüldü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı