Modem önerisi

Burada epey yorum mevcut bakabilirsiniz.

Daha uygun fiyatlı model olarak da;

Bakılabilir.

ASUS'un arayüz kullanışsızlığını kendim yaşadığım için önermiyorum, güven vermiyor olarak nitelediğiniz modelde oldukça donanımlı ve kaliteli bir modem. Yine de karar sizin tabii benim söyleyebileceklerim bu kadar. 🙂

Hangisini alırsanız umarım memnun kalırsınız.

Keenetic Hero ile Keenetic Omni arasında 800TL fark sizce vermeye değer bir fark mı bir kere alıyoruz 5-6 yıl kullanıyoruz modermi bu konuda da önerileriniz almak istiyorum. :D

Keenetic Hero ile Keenetic Omni arasında 800TL fark sizce vermeye değer bir fark mı bir kere alıyoruz 5-6 yıl kullanıyoruz modermi bu konuda da önerileriniz almak istiyorum. :D

Hero modeli temel olarak bakıldığında daha yeni işlemciye, daha fazla RAM kapasitesine, 5 GHz kablosuz yayın yeteneğine sahip. Eğer uzun süre kullancaksanız ve ileriye dönük olarak memnuniyet bekliyorsanız Hero modelini almanız bana göre daha mantıklı. Bende Omni modelinden Hero modeline geçtim. İkiside beni üzmedi.

Hero modeli temel olarak bakıldığında daha yeni işlemciye, daha fazla RAM kapasitesine, 5 GHz kablosuz yayın yeteneğine sahip. Eğer uzun süre kullancaksanız ve ileriye dönük olarak memnuniyet bekliyorsanız Hero modelini almanız bana göre daha mantıklı. Bende omni modelinden Hero modeline geçtim. İkisi de beni üzmedi.

Çok teşekkür ederim önerileriniz için Hero modelini alıyorum.

Bu modemi aldım da bunu en verimli kullanmak için ayarlarını nasıl yapmaliyim efendim.

Son düzenleme:
Merhaba, hayırlı olsun. Kurulumu yaptınız mı? Herhangi bir problem yaşıyor musunuz?

Kurulumu yaptım ama eski modemim daha iyi çekiyordu eskiden içerde odada telefonda tam çekiyordu şimdi biraz düşme oldu sanki 2.4 GHz kullanıyor veya 5 GHz kendi ayarlıyor hangisini daha iyi yapmam gerekiyor nasıl daha iyi modem ayarları yaparım yardımcı olur musunuz?

Kablosuz ayarlarında band steering açıksa kapatın, 5 GHz ve 2.4 GHz kablosuz ağların adı aynı ise farklı isimler düzenleyin, kısa mesafe sabit cihazlar için 5 GHz ağını, uzak mesafe veya hareketli cihazlar için 2.4 GHz ağını kullanın. Bu ağlara bağlandıktan sonra diğer kablosuzu ayarlardan kaldırın ki cihaz kendi kendine sürekli 2.4 ve 5 arasında geçiş yapmasın. Bunun dışında bağlı cihazda herhangi bir hız ve ping sorunu yoksa çekim gücüne sadece çubuk olarak bakmayın. Yeni aldığınız cihazın kablosuz iletim hızı ile eskisi bir değil, yani atıyorum eski cihazınız full çekiyorken 200-300 Mbit hız iletiyorken yeni cihazınız %20-30 çekim alanında aynı hızı veriyor olabilir. Kanal aralığı daha geniş elbette. Ekstra olarak en basit çözüm de modemi merkezi, etrafı açık bir yere antenlerini ayarlayarak yerleştirin.

Kablosuz ayarlarında band steering açıksa kapatın, 5 GHz ve 2.4 GHz kablosuz ağların adı aynı ise farklı isimler düzenleyin, kısa mesafe sabit cihazlar için 5 GHz ağını, uzak mesafe veya hareketli cihazlar için 2.4 GHz ağını kullanın. Bu ağlara bağlandıktan sonra diğer kablosuzu ayarlardan kaldırın ki cihaz kendi kendine sürekli 2.4 ve 5 arasında geçiş yapmasın. Bunun dışında bağlı cihazda herhangi bir hız ve ping sorunu yoksa çekim gücüne sadece çubuk olarak bakmayın. Yeni aldığınız cihazın kablosuz iletim hızı ile eskisi bir değil, yani atıyorum eski cihazınız Full çekiyorken 200-300 Mbit hız iletiyorken yeni cihazınız %20-30 çekim alanında aynı hızı veriyor olabilir. Kanal aralığı daha geniş elbette. Ekstra olarak en basit çözüm de modemi merkezi, etrafı açık bir yere antenlerini ayarlayarak yerleştirin.

Hocam otomatik kullanılması daha iyi değil mi içerde odada sürekli 2.4 GHz'ye bağlanıyor sürekli gir çık gir çık mı yapmamız gerekiyor. :D

Hocam otomatik kullanılması daha iyi değil mi içerde odada sürekli 2.4 GHz'ye bağlanıyor sürekli gir çık gir çık mı yapmamız gerekiyor. :D

Eğer problem yaşamıyorsanız otomatikte de kalabilir. Bazı cihazlar ağlar arası geçişte kararsızlık yaşıyor ve bağlantı sorunları yaşatıyor. Ben problem yaşama ihtimalinize binaen tavsiyede bulundum. Siz mevcut ayarlarla memnunsanız devam edebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı