Modem önerisi

Şu anda aktif olarak 1000 Mbps Superonline internet kullanıyorum.
Fakat yeni taşınacağım binada herhangi bir ISS'nin FTTH mevcut değil. Türk Telekom'un FTTB seçeneği mevcut. Binaya kadar fiber var yani.
Binadan sonra daireye kadar bildiğiniz DSL kablo.
Haliyle 100 Mbps kullanabileceğim en fazla.
Bunun için bir modem önerisi rica edebilir miyim?
Ev küçük 1+1 olacak bu yüzden Wi-Fi çekim kalitesi çok önemli değil.
2.4GHz ile birlikte 5GHz olursa tabii ki iyi olur.
Ama genellikle kablolu kullanacağım.

Dipnot: İnternet olarak TurkNet kullanmayı düşünüyorum. Malum yurtdışı çıkışları CS, PUBG, FIFA gibi oyunlarda daha iyi.
Kendilerinin sattığı modemi almamı önerir misiniz?

Anladığım kadarıyla VDSL uyumlu modem arıyorsunuz. Ben fibere geçmeden önce TP-Link Archer VR-300 kullanıyordum ve gayet de memnundum. Fiber kullanabilmek için modem değiştirmem gerektiği söylendi, teknik olarak gerekmemesine rağmen (ONT'den modeme zaten RJ-45 uçlu, en az on beş yıllık, dış plastik kaplaması kısmen soyulmuş cat5e kabloyla bağlanıyorum). Şahsen VR-300'ü öneririm.

Anladığım kadarıyla VDSL uyumlu modem arıyorsunuz. Ben fibere geçmeden önce TP-Link Archer VR-300 kullanıyordum ve gayet de memnundum. Fiber kullanabilmek için modem değiştirmem gerektiği söylendi, teknik olarak gerekmemesine rağmen (ONT'den modeme zaten RJ-45 uçlu, en az on beş yıllık, dış plastik kaplaması kısmen soyulmuş cat5e kabloyla bağlanıyorum). Şahsen VR-300'ü öneririm.

Hocam bahsettiğiniz modem VDSL altyapısı için fazla lüks değil mi?

Şu anda aktif olarak 1000 Mbps Superonline internet kullanıyorum.
Fakat yeni taşınacağım binada herhangi bir ISS'nin FTTH mevcut değil. Türk Telekom'un FTTB seçeneği mevcut. Binaya kadar fiber var yani.
Binadan sonra daireye kadar bildiğiniz DSL kablo.
haliyle 100 Mbps kullanabileceğim en fazla.
Bunun için bir modem önerisi rica edebilir miyim?
Ev küçük 1+1 olacak bu yüzden Wi-Fi çekim kalitesi çok önemli değil.
2.4GHz ile birlikte 5GHz olursa tabii ki iyi olur.
Ama genellikle kablolu kullanacağım.

Dipnot: İnternet olarak TurkNet kullanmayı düşünüyorum. Malum yurt dışı çıkışları CS, PUBG, FIFA gibi oyunlarda daha iyi.
Kendilerinin sattığı modemi almamı önerir misiniz?

200-300 TL'ye 2.el temiz HG658 V2 al xDSL chipseti olarak triductor VSPM310 mevcut altyapından maksimum performansı alırsın yanına da modemden gelen interneti yönetip dağıtmak için Xiaomi AX3000t router alıp OpenWrt kur 2000 TL'ye denk geliyor fiyat olarak bu combodan daha iyisini bulamazsın.

Son düzenleme:
Hocam bahsettiğiniz modem VDSL altyapısı için fazla lüks değil mi?

Bence çok da lüks değil, tam ortalarda. Ne düşük (low-end), ne de "lüks" (high-end). Zaten birinci dünya ülkelerinde satışı mevcut olmayan bir modem. Ama tabii ki ısrar etmiyorum.
Yalnız, kararlaştırdığınız modemi zamanı gelince burada paylaşırsanız memnun olurum.

Bence çok da lüks değil, tam ortalarda. Ne düşük (low-end), ne de "lüks" (high-end). Zaten birinci dünya ülkelerinde satışı mevcut olmayan bir modem. Ama tabii ki ısrar etmiyorum.
Yalnız, kararlaştırdığınız modemi zamanı gelince burada paylaşırsanız memnun olurum.

Hocam açıkçası TurkNet kendi modemini satıyor olsaydı direkt onlardan alacaktım ama stoklarında yok sanırım.
Eskiden kullandığım Superonline'ın verdiği modem var fakat sadece 2.4 GHz Wi-Fi'si mevcut.
Ve yanlış hatırlamıyorsam 35 Mbps falan verebiliyordu.
O yüzden yeni modem alayım diye düşündüm.
1000 Mbps hızdan 100 Mbps'e düşeceğim ama TurkNet'in pingleri Superonline'dan daha iyi diye kendimi avutuyorum. Wi-Fi ile 35'e kadar düşmek istemem :)

200-300 TL'ye 2.el temiz HG658 V2 al xDSL chipseti olarak triductor VSPM310 mevcut altyapından maksimum performansı alırsın yanına da modemden gelen interneti yönetip dağıtmak için Xiaomi AX3000t router alıp OpenWrt kur 2000 TL'ye denk geliyor fiyat olarak bu combodan daha iyisini bulamazsın.

Hocam bu özelliklerde modemim var zaten.
5GHz olarak önerebileceğiniz modem var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı