Modem Önerisi

Makaleler
2
Arkadaşlar gerekli bilgiler sanırım ekran görüntüsünde yer alıyor.

Son zamanlarda çok sık kopmalar yaşıyorum. Kablosuzda inanılmaz sorunlar var, sürekli kablosuz ağ görünmez oluyor sonradan geliyor falan. Modemde yıllardır var baya eskidi artık beyaz modem sapsarı oldu diyebilirim. Artık yeni modem alma zamanı gelmiş diye düşünüyorum. Maksimum bütçe 400. Canlı yayın yapıyorum uploadımı düşürmeyecek bir modem arıyorum. Şu an aldığım upload 3.80-3.90. Yani yeterince bana göre iyi. Yeni aldığım modemde bu değer düşsün istemiyorum. Buna göre önerileriniz nelerdir?

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum bak bence şunu yap modem+router alıp bir combo oluştur.
Modem olarak herhangi bir Broadcom chipsetli bir modem alabilirsin ben TD w9970 V3 almanı öneririm.
Router olarakta bunu öneririm routerada tomato firmware kuracaksın emin ol TR de alıcağın modemler bu combonun yanından bile geçemez.

Yeni mesaj atmaktansa mevcut mesaj üzerinden sizden bilgi talep ediyorum.

Evin yakınına düşen yıldırım sonrası Tp-Link TD-W9970 modem bozuldu. Yerine modem bakıyorum ve düşündüğüm model ise (ev tipi kullanıcıyım):

TP-Link VR600 1600 Mbps AC Kablosuz WPS EWAN 3G/4G Paylaşımlı ADSL2+ Modem/Router/AP | Teknosa Alışveriş Sitesi - Herkes İçin Teknoloji

Fiyatı da şu an bu mağazada çok uygun durumda. Kullananların yorumlarını almak isterim. Bir de bir modeme 500-600 TL para verip içinde usb 3.0 olmaması negatif bir durum. Açıkçası bu fiyatı veriyorsam olmasını istediğim özellikleri hiçbiri karşılamıyor durumda.

Yukarıda bahsettiğim modelin v1 ve v2 diye iki modeli piyasada bulunuyor. Linkteki ürün hangi versiyonla satılıyor bilmiyorum. Bu da negatif bir durum çünkü Tp-Link'de v. demek her şey demek. Güncellemeler v2'lere daha sık geliyor ve daha günceller. Bir çok özellik bu sürüm güncelleştirmesiyle ekleniyor. TD-W9970 model modemim de örneğin v1 modelindeydi. v1 modelindeki ürünlerin son güncellemesi 2016 yılında gelmiş ama v2 öyle değil.

İstediğim özellikler:
+ Çift bant
+ Usb 3.0 (çok şart değil ama şart olduğunu ileri sürenlerin pozitif yorumları varsa şart da olabilir.)
+ Güncelleme desteği
+ Isınması, sesi, kopma gibi yorumların pek olmaması
+ Sistemimle uyumlu şekilde oyunlarda düşük ping süreleri vermesi

Cihazı 4 cep telefonu, 3 bilgisayar, 1 pad, 1 TV kullanacak.

Yeni mesaj atmaktansa mevcut mesaj üzerinden sizden bilgi talep ediyorum.

Evin yakınına düşen yıldırım sonrası Tp-Link TD-W9970 modem bozuldu. Yerine modem bakıyorum ve düşündüğüm model ise (ev tipi kullanıcıyım):

TP-Link VR600 1600 Mbps AC Kablosuz WPS EWAN 3G/4G Paylaşımlı ADSL2+ Modem/Router/AP | Teknosa Alışveriş Sitesi - Herkes İçin Teknoloji

Fiyatı da şu an bu mağazada çok uygun durumda. Kullananların yorumlarını almak isterim. Bir de bir modeme 500-600 TL para verip içinde usb 3.0 olmaması negatif bir durum. Açıkçası bu fiyatı veriyorsam olmasını istediğim özellikleri hiçbiri karşılamıyor durumda.

Yukarıda bahsettiğim modelin v1 ve v2 diye iki modeli piyasada bulunuyor. Linkteki ürün hangi versiyonla satılıyor bilmiyorum. Bu da negatif bir durum çünkü Tp-Link'de v. demek her şey demek. Güncellemeler v2'lere daha sık geliyor ve daha günceller. Bir çok özellik bu sürüm güncelleştirmesiyle ekleniyor. TD-W9970 model modemim de örneğin v1 modelindeydi. v1 modelindeki ürünlerin son güncellemesi 2016 yılında gelmiş ama v2 öyle değil.

İstediğim özellikler:
+ Çift bant
+ Usb 3.0 (çok şart değil ama şart olduğunu ileri sürenlerin pozitif yorumları varsa şart da olabilir.)
+ Güncelleme desteği
+ Isınması, sesi, kopma gibi yorumların pek olmaması
+ Sistemimle uyumlu şekilde oyunlarda düşük ping süreleri vermesi

Cihazı 4 cep telefonu, 3 bilgisayar, 1 pad, 1 TV kullanacak.
Üstte yazdığım modem+router comboyu yapabilirsiniz.

Üstte yazdığım modem+router comboyu yapabilirsiniz.

Dostum çok teşekkür ederim cevabın için. TP-Link VR600 aldım gidip. Gelince mesajını gördüm.

52507111455641369833.jpg

Hız testine göre aldığım sonuçlar yukarıdadır. Hat bilgilerim ise aşağıdadır.

73883391742720002828.jpg

Tp-Link TD-W9970 modem ise kablo ile en fazla 76 küsür Mbps hıza çıkabiliyordu. Upload ise 3.86 civarıydı. TP-Link VR600'den şu an memnunum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı