Modem, router ve ISS önerisi

QhrynX

Centipat
Katılım
23 Ekim 2020
Mesajlar
164
Şu an evimde Türk Telekom'un 35 Mbps'lik paketini kullanıyorum. Yanında gelen modem yetersiz geliyor. Salondan odama kadar internet alamıyorum. Zaten taahhütüm de bitmek üzere olduğundan başka bir ISS'e geçeyim dedim. TürkNet, Kablonet, super Online altyapısı yok. Türk Telekom'un fiberi var. Türk Telekom'dan memnun olmadığımdan ve fiberleri de pahalı olduğundan TT altyapısını kullanan diğer ISS'lere yönelmeye karar verdim. Şu an TürkNet, NetSpeed ve Millenicom düşünüyorum. TürkNet'in kendi altyapısı bulunmadığından ondan biraz daha uzağım. Milllenicomdan da bayağı şikayet varmış. Şu an en sıcak baktığım NetSpeed. Binamda 85 Mbps alabiliyormuşun o yüzden NetSpeed'in 75'lik paketini düşünüyorum. Bir şey yapmadan önce buraya da sormak istedim. Bir de NetSpeed modem göndermiyormuş. Elimdeki modemi de Türk Telekom'a vereceğim. Sizce kaliteli bir modem mi alayım yoksa öylesine bir modem ve yanına da iyi bir router mı? Aşağı yukarı ikisi için toplam 500 TL ayırabilirim. Önerilerinizi bekliyorum.
 
Peki hocam sizce öylesine bir modem alsam ve yanına da güçlü bir router alsam daha mı iyi olur?
Bir de oyun oynuyorum o sebeple ping benim için önemli. ISS önerilerinde ping değerlerini de göz önünde bulundurursanız sevinirim.
 
Son düzenleme:
50MB üzerinde internet alacaksanız dışarıdan kendiniz iyi bir modem almadan verim alamazsınız. Yani şöyle düşünün eve giren ilk boru küçük olduktan sonra arkasına takacağınız boru ne kadar büyük olursa olsun gelecek olan su ancak ilk taktığınız borunun kapasitesi kadar olacaktır. Bu nedenle ilk boru olarak güzel bir modem almanızı tavsiye ederim.
 
50 MB üzerinde internet alacaksanız dışarıdan kendiniz iyi bir modem almadan verim alamazsınız. Yani şöyle düşünün eve giren ilk boru küçük olduktan sonra arkasına takacağınız boru ne kadar büyük olursa olsun gelecek olan su ancak ilk taktığınız borunun kapasitesi kadar olacaktır. Bu nedenle ilk boru olarak güzel bir modem almanızı tavsiye ederim.

VDSL2 destekli tüm modemler 75 Mbps verebilir diye biliyorum.
Ve bildiğim kadarıyla kapsama alanı ve anten gücü falan bunlar sadece Wireless bağlayacaksam kullanacağım özellikler. Yani eğer ben başka bir cihazdan Wireless vereceksem ilk cihazın Wireless özellikleri önemli olmaz diye düşündüm.
 
Alacağın ucuz VDSL2 destekli modemle bile kabloluda 100 Mbps'e kadar hız alabilirsin.

Peki hocam o zaman sizce ucuz modem artı iyi router mı yoksa sadece iyi bir modem mi alayım. Ya da ne gibi farklar olur. Benim aklımda ayrı ayrı alırsam ap ya da repeater modda kullanabilirim diye düşündüm o yüzden ayrı almayı düşünüyorum. Sizce hangisi daha mantıklı.
 

Geri
Yukarı