Modem sıfırladıktan sonra internet gitti

Silea

Hectopat
Katılım
3 Şubat 2021
Mesajlar
174
Yer
İstanbul,Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, merhaba. Annem komşuya internet vermişti. Onu attım internetten. Annem bunu öğrendi. Velhasıl kelam, tekrar al internete dedi. Ben de o arada interneti fabrika ayarlarına döndürdüm. Fabrika ayarlarına döndürdükten sonra 4 kişi girdiğimiz internet hepimizde gitti.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İnterneti fabrika ayarlarına döndürdüğün zaman kullanıcı adı ve şifresi de default olarak ayarlanır. Kullanıcı adı ve şifre modemin altında, yanında bir köşesinde yazıyordur.
 
Komşuya vermeyin işte şu interneti, paylaşmayın. Yasa dışı bir şey yapsalar siz suçlu olursunuz ve kimseye de bir şey anlatamazsınız. Herkes alsın kendi internetini. Anlatamıyoruz valla şunu ya.

Modem sıfırlandıktan sonra ISS'nizden aldığınız kullanıcı adı ve şifre ile tekrardan kurulum yapmak gerekir.
 
İnternet paylaşmak kadar tehlikeli bir durum olamaz annenize ciddi şekilde durumu anlatın sonra yarın bir gün kapınıza bilişim polisi gelirse sizin başınız ağrıyacak.
 
Ya arkadaşlar iss'nin numarasını alıp arıyorum fakat online işlem merkezine yönlendiriyor. Orada da türknet kullanıcı adı ve şifre istiyor. Bu kullanıcı adı ve şifre nerede yazar? Ne yapmam gerekiyor anlatır mısınız? Detaylı.
 
Ya arkadaşlar iss'nin numarasını alıp arıyorum fakat online işlem merkezine yönlendiriyor. Orada da türknet kullanıcı adı ve şifre istiyor. Bu kullanıcı adı ve şifre nerede yazar? Ne yapmam gerekiyor anlatır mısınız? Detaylı.
Hangi cep telefon numarası ile kaydolduysanız SMS ile öğrenebilirsiniz.

SIFRE yazıp 3371'e SMS göndermeniz gerekiyor.

Online işlemlere giriş yaptıktan sonra Teknik Destek > Modem Şifre Bilgisi kısmında göreceksiniz modeme kurulum için gireceğiniz kullanıcı adı ve şifreyi.
 
Arkadaşlar iss'den kullanıcı adı ve şifre aldım. Ve bana modeminize uygun kurulumu Youtube'dan izleyip gerçekleştirmem söylendi. Fakat ben tüm işlemleri uygulamama rağmen yine olmadı. Bu sefer TürkNet'i aradığımda ise modeminizin üstünde ne yazıyorsa oranın müşteri hizmetlerini arayın dedi. Velhasıl kelam ben onları da aradım fakat 2 tane borç olduğundan dolayı işlemler kısıtlı gözüküyor dedi. Ve borcu ödedikten sonra tekrar arayın işleminizi gerçekleştirelim dedi. Sorum şu; borcu ödemeden modemin markasını değiştirsem bu sorun çözülür mü? Çünkü yapamıyorum bir türlü olmuyor. Girip şifreyi internetin adını filan her şeyi denedim yine de olmadı. Neyse ne yapmam gerekiyor?
 

Geri
Yukarı