Modemdeki interneti diğer modem ya da Router'a aktarıp kablosuz sinyalini genişletmek

CmonDarling

Kilopat
Katılım
19 Temmuz 2015
Mesajlar
510
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese selam,
Şu an aktif olarak kullandığım, Türk Telekom'un sağladığı VDSL internet aboneliğim var. Verdikleri modemin modeli ZyXEL VMG3313-B10A. Soruma gelecek olursak, elimdeki modemin kablosuz performansından memnun değilim. Bunu genişletmek için mesela bir uçtaki odaya ZyXEL modemi, başka bir uçtaki odaya ise 10M Ethernet kablosu bağlantısı yaparak başka bir modem veya Router'ı bağlamak istiyorum. Bunu elimdeki cihazları kullanarak yapmak istiyorum. Fakat aşağıdakilerden hangisi bunu destekliyor bilmiyorum. Eğer istediğim bağlantı mümkünse nasıl yapacağımı detaylı olarak anlatabilirseniz çok memnun olurum. İnternetteki videolar ve sayfalardan yeterli bilgiyi edinemedim. Şimdiden teşekkürler. Elimdeki cihazlar:
1) TP-Link TD-W8951ND 150 Mbps kablosuz n ADSL2+ modem router.
2) Huawei HG253S.
3) Mercusys 305R.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam farklı bir router ile sinyali genişletme fikri mantıklı fakat bağlantı hızınızda gözle görülür şekilde düşüşe sebep olacaktır. Oyunlarda yüksek pinge sebep olabilir. Daha önce kendi odama router koyarak denemiştim ve 100 pingden düşmüyordu. Kullanmanızı pek önermem. Onun yerine daha kaliteli bir modem almanız sizin için daha iyi olacaktır. Yapılmasına gelirsek çok basit. Ethernet kablosunu diğer uca koyduğunuz routera bağlayarak Wi-Fi aktif etmeniz yeterli olacaktır.
 
İki modem arasında Ethernet kablosu ile bağlantı kurun. Herhangi bir LAN girişine takabilirsiniz Ethernet kablosunu. Sonra router olarak kullanılacak modemin sitesine girip oradan Wi-Fi şifresi koyup bağlanabilirsiniz. Olası bir IP çakışmasında asıl interneti aldığınız modemin arayüzüne girip örnek veriyorum 192.168.1.1 olan IP’yi 192.168.1.3 olarak değiştirip tekrar deneyebilirsiniz. Biraz sığ anlattım sanırım ama 1-2 hafta önce ben de aynı işlemi yaptım sorunsuz kullanabiliyorum. Bir sorun yaşarsanız akşam adım adım anlatırım eve döndüğümde.
 
Yanıtlarınız için teşekkür ederim dostlar. Bağlantıları yaptım fakat biraz kopmalar oldu sanki. Bunu verimli bir şekilde yapmam için sinyal genişletici falan mı almam lazım?
 
Kablosuz bağlantıyı 20 Hz'ye getirirsen daha uzun mesafeye sinyali ulaştırabilirsin. Şunuda belirteyim ZyXEL VMG3313-B10A sıkıntılı modemdir. Türk Telekom'un dışında kullanamayacağınız gibi güncel yazılımı bulamazsın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı