Çözüldü Modemden odaya gelen ethernet kablosuna ek yapılır mı?

• Konuyu başlatan m3csl
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 7.365
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

m3csl

Hectopat
Merhaba, evimin duvarları çok kalın olduğu için odalarda iyi bağlantı alamıyordum, bu yüzden "Xiaomi Wifi Pro" satın aldım fakat ping değerleri çok yüksek ve arada kopmalar yaşıyorum. Normal kullanımda işimi görüyor fakat oyun oynayamıyorum.
En sağlıklı bağlantıyı kablo ile alacağımı düşünüyorum, salondan masaüstü bilgisayarımın bulunduğu odaya Cat6 kablo çekmek istiyorum.

Aşağıya eklediğim görselde görüldüğü üzere,

Salondan gelen kabloyu, süpürgeliklere gizleyerek koridora kadar getirebiliyorum, fakat oradan sonra temiz bir görüntü elde edebilmem için halının altından geçirerek odaya getirmem gerekiyor. Halının altında kablo ezileceği için, mavi renkle işaretlemiş olduğum Cat 6 kablonun bittiği yerde ucuna dişi RJ45 jak takıp başka bir kabloyla bilgisayarıma getirmeyi planlıyorum, bu sayede kablo halının altında ezilse dahi, sonradan ek yaptığım 2 metrelik kabloyu değiştirerek rahatça halledebileceğimi düşünüyorum.

Bu şekilde ek yapılan bir bağlantıda internet hızında problem olur mu?

İnternetim: Superonline 50 Mbps

Yapacağınız tavsiyelere açığım şimdiden teşekkürler.

CAT6.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl neden? Önceden bir bilgisayar firmasında çalışıyordum bu cihazların her türlüsünü taktım, en kalitelisinden en kalitesizine kadar hepsini taktım ve bütün cihazlar bir süre sonra kendini kapatıp açıyor yada internet bağlantısını yapamıyor. Hadi yaptı diyelim kullanırken arada veri kaybı yaşanıyor ayrıca modemden aldığın kadar hız alamıyorsun.

Nasıl neden? Önceden bir bilgisayar firmasında çalışıyordum bu cihazların her türlüsünü taktım, en kalitelisinden en kalitesizine kadar hepsini taktım ve bütün cihazlar bir süre sonra kendini kapatıp açıyor yada internet bağlantısını yapamıyor. Hadi yaptı diyelim kullanırken arada veri kaybı yaşanıyor ayrıca modemden aldığın kadar hız alamıyorsun.

Sizin de dediğiniz gibi eskiden takmışsınız şuan powerline teknolojisi gelişti.

Ben kendim bu ürünü kullanıyorum Speedtest'den 75 Mbps alıyorum ayrıca R6'de pingim 60-80 arası Steam'den de oyun indirirken 9.6 Mb/s alıyorum:) .
Peki sen haklısın. Seninle tartışmayacağım. Adam ethernet kablosu ile ilgili soru soruyor sen kablosuz üzerinden çözüm sunuyorsun. Konu çözülmüş zaten başka mesaj atmaya gerek yok. 👋

Ben kendim bu ürünü kullanıyorum Speedtest'den 75 Mbps alıyorum ayrıca R6'de pingim 60-80 arası Steam'den de oyun indirirken 9.6 Mb/s alıyorum:) .
Bahsettiğiniz ürünü ben de kullanıyordum, çok da uzak olmayan odalardan da olsa 50Mbps hızımı 30Mbps'lere düşürüyordu. Hız düşümü bariz bence.

Adam ethernet kablosu ile ilgili soru soruyor sen kablosuz üzerinden çözüm sunuyorsun.
Bahsi geçen üründe hem ethernet kablosu hem de kablosuz ile bağlantı mümkün hocam.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı