Modemden uzak olan PC'nin bağlantısı kopuyor

SouFrans

Decapat
Daha fazla  
Selamlar.

İnternet sağlayıcım Türk Telekom.
Sorun şu, yaklaşık 6 metre mesafeden(diğer odadan) internet kablosu geliyor odama, modemin olduğu odada kurulu bir sistem daha var orada kopma sorunu olmuyor. Sadece benim PC'de oluyor, genellikle oyun oynarken 6 7 saniyeliğine kopuyor geliyor ama Online oynadığım için sıkıntı oluyor, kablo CAT5 kendim yapmıştım evde, sizce kabloyla alakalı bir sorun olabilir mi? CAT6 kablo alsam sorunum çözülebilir mi? Yoksa sorun uzak olmasıyla mı alakalı? Daha önce buna benzer bir sorun yaşamış olan varsa bilgilendirirse sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Portu deneyip test edin ve mümkünse farklı bir kablo ile de test yapın. Muhtemelen problem kablodan kaynaklıdır. Genelde fark etmeden kırılan kablolar oluyor. İnternet kablosunun içerisindeki 8 bakır telin 4'ünü internet portu kullanır. Diğer 4'ü yedek olarak duruyor. Eğer elinizde dandik bir avometre tarzı cihaz varsa sinyalin nereden koptuğunu öğrenirseniz o renk grubunu devre dışı bırakıp RJ45 ucunu tekrar çakıp kullanabilirsiniz.

Veya zahmet olmasın diye cat6 kablo alıp geçebilirsiniz. :D

Modem üzerindeki ayarlarda oynama yapılmadıysa ve VPN, DNS ayarları bozuk değilse kesinlikle kablo veya port kaynaklıdır.

Portu deneyip test edin ve mümkünse farklı bir kablo ile de test yapın. Muhtemelen problem kablodan kaynaklıdır. Genelde fark etmeden kırılan kablolar oluyor. İnternet kablosunun içerisindeki 8 bakır telin 4'ünü internet portu kullanır. Diğer 4'ü yedek olarak duruyor. Eğer elinizde dandik bir avometre tarzı cihaz varsa sinyalin nereden koptuğunu öğrenirseniz o renk grubunu devre dışı bırakıp RJ45 ucunu tekrar çakıp kullanabilirsiniz.

Veya zahmet olmasın diye cat6 kablo alıp geçebilirsiniz. :D

Modem üzerindeki ayarlarda oynama yapılmadıysa ve VPN, DNS ayarları bozuk değilse kesinlikle kablo veya port kaynaklıdır.
Eğer Gigabit kullanıyorsa 8ini de çakması gerekmez mi ? :) yoksa bile ilerde gigabit gelmesine ihtimalen sizinde dediğiniz gibi en doğrusu kabloyu yenilemek.

Eğer gigabit kullanıyorsa 8'ini de çakması gerekmez mi? :) yoksa bile ileride gigabit gelmesine ihtimalen sizin de dediğiniz gibi en doğrusu kabloyu yenilemek.

Eğer 200Mbps üstü hızlarda kullanıyorsa tabii ki yenilemek gerekir ancak altındaki hızlarda pek de gerek olmuyor. Zaten hız yükselirse kabloyu da yeniler çok problem olacağını sanmıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı