Modeme izinsiz Access Point bağlanmış

Teşekkürler hocam deneyeceğim hepsini
@ykH8eqLN @246941 yalnız hocalarım bir şey diyeceğim SSID gizledim şifreyi çok güçlü bir şey yaptım ama o cihaz hala orada bu işte bir terslik var.
Bilgisayarınızda Access Point'i görmenizin sebebi, bulunduğunuz yerdeki hat üzerinde olmasından kaynaklı olabilir. Yani Access Point, direkt olarak bağlı olduğu hat üzerindeki bütün cihazlarda gözüküyor olabilir. Çünkü sizin ağınıza bağlı olduğunu varsayarsak, güçlü bir şifre kombinasyonuyla gerekli güvenlik fazlasıyla sağlanır. Bahsettiğim özelliklere sahip bir şifrenin kırılması da her baba yiğidin harcı değildir. Özel cihazlar gerektirir. Benim aklıma bu durumda iki seçenek çıkıyor:

1.) Kullandığınız hat üzerinde bulunduğundan dolayı modeminizle alakası bile yokken sizin bilgisayarınızda gözüküyor olabilir.
2.) Sadece bir bug. Kafaya takılacak bir durum yok.
 
Mac filtreleme yaparak sadece kendi evinizde kullandığı cihazlara izin verebilirsiniz. Modeminizde bir güvenlik açığı olabilir. Benim modemimde 'WPS tuşu ile bağlanma' özelliği aktifti ve bu yüzden android bir telefonla bile şifre kolayca öğrenilebiliyordu. Bu özelliği kapattım, sizde bir kontrol edin isterseniz.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı