Modemi değiştirmenin internet üzerine etkisi nasıldır?

Yer
System32
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İnternetinimin hızından kesinlikle memnunum. Binamızda Türksat'ın 100mbps'e kadar altyapısı var biz de 2 gün sonra 50mbps'e geçiş yapacağız. Fakat akşam saatleri pingim 170'lerde geziyor. Kardeşim oyun indirirken, video izlerken, Instagram'da gezerken benim pingim 900'e fırlıyor. Bilgisayar güncelleştirme indirmeye başladığında 500'e fırlıyor. Modemi değiştirmenin bu ping sorununa ne gibi bir etkisi olabilir? Müşteri hizmetlerini aradığımda suçu hatta atıyorlar genellikle bina internetinizle ilgili sorun olabilir filan diyorlar genellikle.
Oyun dışında internet kullanan bir şey olmadığında 23-30 ping alıyorum(Akşam saatleri hariç).
İnternet ve televizyonu birlikte kullanıyoruz.
Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
Modem değişiminin buna faydası olmaz. İnterneti başkası kullandığı an sizin oyun için ping seviyesinin yükselmesi normal bir şey.
Televizyon kullanımı İnterneti etkilemiyor. Sizin sorununuz belli akşam saatlerinde fazla trafiği olan bir bölgedesiniz. Bunun çözümü internet sağlayıcı değiştirmek. Ancak bu tahmin ettiğim gibi bölgesel bir sorun ise diğer sağlayıcılar da pek farklı olmayabilir.

Ama ana nokta modem değişimi bunu düzeltmez. Fakat modem arayüzünden WIF ağ hızını kisitlayabiliyor iseniz işinize yarayabilir.

Modem değişiminin buna faydası olmaz. İnterneti başkası kullandığı an sizin oyun için ping seviyesinin yükselmesi normal bir şey.
Televizyon kullanımı İnterneti etkilemiyor. Sizin sorununuz belli akşam saatlerinde fazla trafiği olan bir bölgedesiniz. Bunun çözümü internet sağlayıcı değiştirmek. Ancak bu tahmin ettiğim gibi bölgesel bir sorun ise diğer sağlayıcılar da pek farklı olmayabilir.

Ama ana nokta modem değişimi bunu düzeltmez. Fakat modem arayüzünden WIF ağ hızını kisitlayabiliyor iseniz işinize yarayabilir.
Ağ hızını ayarlama kısmından hızı ellediğimde hız ayarı ne yaparsam yapayım düşüyor. Ayrıca son 1 haftadır böyle bir akşam saati sorunum yoktu. Benim anlamadığım normal zamanda 20 30 olan pingimin neden 900'e çıktığı. 100-200 filan olsa yine kabulüm en azından Discord'dan arkadaşlarımla konuşabiliyorum o zaman.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı