Modemim mi bozuk internet hız düşmesi

• Konuyu başlatan MachL
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 13.345
Bugün benim de ilginç şekilde modemime gelen hızım düştü ya da düşürüldü ve her modemi resetlediğimde hız bir 30 MBPS, bir 40 MBPS olmaya başladı. Turknet sağolsun arıza kayıtlarına hemen dönmediği için de sorunu çözememiştim.

Sonra internette şöyle bir yöntem okudum. Modeme gelen DSL kablosunu modem takılıyken kısa devre yaptırınca santraldeki cihaz kendini resetliyormuş ve hız eski haline dönüyormuş. Tabii bu yöntem ne kadar sağlıklı tartışılır ancak bende işe yaradı. Şu an modemime yine 75 MBPS gelmeye başladı ve gün boyu yaşadığım kesintiler düzeldi.
Dostum kısa devreyi nasıl yaptırdın söyler misin ?

Yaklaşık 1 hafta önceye kadar 100MBPS hız alıyordum, bir gün ansızın internetim gitti ve internetim geldiğinde Max veri oranım 105Mbps'den 16-17-18Mbps hızlara düştü.
Ayrıca modeme kendim restart atınca internetimin gelmesi yaklaşık 20-25 dakika sürüyor Power ve Wi-Fi ışığı yanıyor dakikalarca DSL ışığının yanıp sönüşünü izliyorum en sonunda bağlanıyor, dediğim gibi bağlanınca da 16-17MBPS hızlarda gelmiş oluyor.
Millenicom kullanıyorum müşteri hizmetlerini aradım hattınızda bir sıkıntı yok altyapınız 100Mbps hız destekliyor, modeminiz bozuk olabilir dediler bende yeni modem almaya karar verdim.
Sizin düşüncelerinizi merak ediyorum acaba gerçekten modem arızası mı yoksa biri kapımın önündeki internet kutusuyla mı uğraştı?
Şu yüzden böyle bir düşünceye vardım alt komşumuz evinin penceresinden kutuya CAT6 kablo çekmiş acaba elektrikçi kurcalarken mi bozdu?
Modem arayüzünün fotoğrafını yükledim değerler ne durumca anlayan yardımcı olursa sevinirim herkese iyi sosyaller.
Hocam aynı sorunu bende yaşıyorum bir anda hızım düştü. Teknik ekip geldi sorun yok dedi ben anlamıyorum milleni bizimi koparıyor ? :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı