Modemimde en üst düzey korumayı nasıl sağlayabilirim?

Makaleler
23
Yer
Aydın
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: ECS H81H3-M7
İşlemci: Intel Core i7 4790
HDD: Western Digital WD10EZEX 1 TB 7200 RPM
RAM: Crucial CT102446BA160B.C16FER 1x8GB DDR3 1600MHZ
Kasa: Casper NSH.4790-8T75A-W (CD.VTI4790A) Hazır kasa.
Ekran kartı: Galaxy GT730
PSU: Casper Fsp250-50hmn
Monitör: AOC G2868PQU 28" 4K 3840×2160 1 MS 60 Hz TN panel
UPS: Tunçmatik TSK5208
Mouse: Casper B309
Klavye: Casper K1500
Akım korumalı priz: Monster MPEXP100U
Yazıcı: Epson L4160
Meslek
Espiri mühendisi
Merhaba arkadaşlar ZyXEL marka P-1302-T10D V3 model modem kullanmaktayım. Bildiğiniz üzere bu dönemde saldırılar da arttı, o yüzden ben de eğer yapılabiliyorsa yapacağım ayarlamalarla modemimin korumasını en üst düzeye çıkarmak istiyorum. Neler yapabilirim ve neyi nasıl yapabilirim? Modem arayüzünde gezmek adetim olmadığı için çok da tecrübem yok açıkçası.
Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu madde dikkatimi çekti. Neden çok dolaşmamalıyız hocam?
@THE_MILLER'in bir makalesinde okumuştum orayı. Aşağıdan okuyabilirsin.

Teşekkürler, gayet önemli bir konuymuş.

Şu şekilde bir sınırlandırma yaptım.
DHCP Sunucudan Başlangıç ve bitiş IP atamasını 192.168.1.100 - 192.168.1.106 olarak sınırlandırdım. (Cihazlarım için.)
Daha sonra bu cihazlara statik IP atadım, bir nebze de olsa faydası olur diye düşünüyorum.
Yine aynı şekilde kablosuz MAC filtrelemesini de açtım, dışarıdan bir cihaz bağlanmaya çalıştığı zaman kayıtlı deyip bağlanmıyor. SSID gizlediğim zaman kendi cihazımdan da bağlanamıyorum, ayarlayamadım sanırım.

Modem ve diğer ağ cihazlarınızın resetlenmesi ve firmware güncellemesi yapılması.
Merhaba. Modemim için en güncel firmware sürümü nedir? Şu anda 2.00(ABBX.3) sürümünü kullandığımı görüyorum. Güncel bir sürüm müdür?

Sanırım güncel ama tam emin olamadım. Kontrol edin yeni sürüm varsa yüklersiniz.
Efendim? Nereden kontrol etmem gerekiyor.
@Murat5038 modemin en güncel sürümünü siz bulabilir misiniz?

• Uzaktan modem yönetimini kapatın.
  • Telnet, SNMP, ICMP, SSH, FTP, Dinamik DNS erişimi gibi servisleri ve protokolleri kapatın.
Merhaba. O servisleri modem arayüzünden, süprizbozan içindeki resimde görünen menüden mi kapatabilirim?

Sadece, yukarıdaki "WWW" bölümünde kapatma seçeneğini bulamadım. Bu kısımda diğer seçenek olarak "LAN & WAN" seçeneği bulunuyor.
-------

Sonra ben en üstte yer alan fotoğraf hariç, seçenek olan hepsini "devre dışı" olarak işaretleyip kaydettim.

Yalnız DNS olan ayarı devre dışı bırakınca şöyle bir sorun yaşadım, modem arayüzü hariç hiçbir siteye giriş sağlayamadım. Sonra DNS ayarını tekrar "LAN" yaptım. Bunun çözümü nedir?

Mesajımı üşenmeyip uzun uzun cevapladığınız için ayrı teşekkür ediyorum bu arada.

Mesajınız için teşekkür ederim. Bu yazılım güncellemesi ile gelen yenilikler nelerdir? Artık xDSL istatistiklerini görebilecek miyim? WPA 3 desteği olacak mı? Arayüz modern bir şey ile değiştirildi mi? Veya mevcut 2.00(ABBX.3) sürümünde xDSL istatistiklerine nereden ulaşabilirim?

Rehberi okudum, 6. adımda indirdiğimiz dosyanın ismi "geri yükleme" başlığında inen dosyanın isminin “configuration-backupsettings.conf” isimli dosya olduğu söylenmiş. Oysa 6. adımı takip ederek modemden bilgisayara inen dosyanın ismi ise "romfile.cfg" isminde indi.
Niye böyle oldu? Bir sorun olur mu? Modeme yükleyeceğim ve bilgisayara "romfile.cfg" şeklinde inen modem yedeği olan dosyanın ismini “configuration-backupsettings.conf” olarak mi değiştireceğim yazılım updateden sonra?
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Geri yükleme yapmana gerek yok özel ayarlar girmediysen. Modem kurulumunu da orada zaten anlatmış bilgiler elindeyse yeniden kurulum yaparsın. Mecbur değilsin geri yüklemeye.
Sürüm notlarını sayfada belirtilen destek iletişiminden sorabilirsin.

Merhaba. Verdiğiniz linkteki sürümü modeme upload ederek güncellemeyi tamamladım. Merak edenler için nasıl yaptığımı da anlatayım.
Öncelikle modeme bağlı DSL diğer bir değişle RJ 11 kablosunu söküyoruz. Yoksa modem güncelleme upload edilip yüklense dahi güncelleme hiç yapılmamış gibi davranıyor. Yazılım sürümü de değişmiyor. Ayrıca modemi "reset" butonuna bir şey sokarak resetlemeyin. Bunu denedim, toplu iğne sokup epey bekleyince hatırı sayılır bir süre geçtikten sonra modemin tüm ışıkları söndü sonra da tekrar yandı, modem sanki normal güç tuşundan kapatıp açmışım gibi açıldı. Sıfırlanan bir şey olmadı boşuna zaman kaybı.
Ben de "bakım" yazan kutucuğun üstüne mouse ile gelip "Yedekle/Geri Yükle"ye tıklayıp "sıfırla" butonuna bastım bu sefer oldu.
Sonra tekrar "bakım" yazan kutucuğun üstüne mouse ile gelip Firmware Güncellemesi yazan yere tıklayıp dosyayı upload edip "yükle" butonuna bastım. Modemin (hep sabit yanan power ve DSL dahil) tüm ışıkları sürekli çırpınırcasına yanıp sönmeye başladı ve bu 4 dakika sürdü. Sonra da modem 2 dakika sadece power ışığı yanarak bekledi 2 dakika sonra ışıkları da eski halini aldı. Ondan sonra güncelleme bittiği anda beni hemen login ekranına attı.
Tekrar giriş yaptıktan sonra daha önce modem arayüzünden indirdiğim modem yedeği doyasını modeme yükledim, hiçbir şey olmadı.
Ben de romfile.cfg olarak inen dosya ismini uzantısıyla beraber configuration-backupsettings.conf olarak değiştirip upload edip "yükle" butonuna tıkladım bir yandan ekranda dönme ikonu olan ikon dönerken 3 saniye geçtikten sonra yine modemin bütün ışkları çıldırmış gibi sönüp yanmaya başladı ama bu sadece 5 saniye sürdü. Ondan sonra ise modem (yazılım update hariç) sıfırlanmadan önceki tüm ayarlarına geri döndü. Buna "@ttnet" ile biten Geniş Bant kullanıcı adı hatta Kablosuz Ağ Adı(SSID) bile dahil!
Bunu gerçekten iyi düşünmüşler.

• Artık mevcut cihaz yazılım Versiyonu: 2.00(ABBX.4) olarak gözüküyor en son sürüm bu mu? Yeni sürümler de çıkar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…