Modemin Internet hızına etkisi

Cnr_als

Hectopat
2 gün önce Türk Telekom ekipleri alt yapı için telefon kablolarını güncellemeye geldi. Modemim 8Mbps hız destekliyor ve Türk Telekom çalışanlarından hızımı arttırmalarında ricada bulundum ve beni kırmayıp yaptılar. ADSL altyapım 12 ye kadar arttırdılar(önceden 8 di). Şimdi ise 12 gösterirken hattıma gelen hız 4 olarak gösteriyor. Yetkili kişiyi aradım ve 12 Mbps'ye çıkardıklarını söyledi. Ama neden 12 hız alamadığımı anlamadım. Modem 12 ye kadar desteklemiyor mu acaba? (Modem markam Airties marka model AIRTIES_RT-206 modemimin 12 Mbps ye kadar hız desteklemediğini düşünüyorum).

Çok eski bir modem, aynı modemi yıllar önce bende kullanıyordum. Aslında modem 12 mbps i çok rahat destekliyor ancak ilk olarak modemizini kapatıp açın eğer işe yaramazsa hatlardaki yoğunluktan dolayı olabilir.

Çok eski bir modem, aynı modemi yıllar önce bende kullanıyordum. Aslında modem 12 mbps i çok rahat destekliyor ancak ilk olarak modemizini kapatıp açın eğer işe yaramazsa hatlardaki yoğunluktan dolayı olabilir.
Santraldeki yetkili kişiyi bizzat aradım görüştüm 12 ye yükselttiklerini söylediler ama nedense 4 mbps geliyor. 1080p yayın izliyordum 720p bile açmıyor artık. 2 gün sıkıntı yaşıyorum.
Modemi değiştirsem ise yarar mı acaba?
Acaba altyapım mi 12 yi desteklemiyor?

Hocam derbi saatinde test ettiysen yarın da bir test et çünkü benim internetim de derbi saatinde 2-3 Mbit'e kadar düştü yeni yeni kendine geliyor. Yarın modemi resetleyip tekrar test etmeniz daha iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
ADSL hattı ile bu hızı alırsın ama düşüşler olur, modeminin değişmesi gerekli, modem değişikliği talep etmen gerekir. Ayrıca bağlı olduğun santrale gidip, kartının yeni nesil kart ile değiştirilmesi için dilekçe olabilir şimdi tam bilmiyorum, bunu yapman gerekir. Yani anlayacağın ADSL+ olmalı yada VDSL bunlardan biri ile ancak 16 Mbit'e kadar çıkarsın. Düz ADSL ile her şartta 8Mbit.

ADSL hattı ile bu hızı alırsın ama düşüşler olur, modeminin değişmesi gerekli, modem değişikliği talep etmen gerekir. Ayrıca bağlı olduğun santrale gidip, kartının yeni nesil kart ile değiştirilmesi için dilekçe olabilir şimdi tam bilmiyorum, bunu yapman gerekir. Yani anlayacağın ADSL+ olmalı yada VDSL bunlardan biri ile ancak 16 Mbit'e kadar çıkarsın. Düz ADSL ile her şartta 8Mbit.
ADSL+ altyapı gösteriyor. Modem değişikliği yaptığımda 16 olur mu?

ADSL+ altyapı gösteriyor. Modem değişikliği yaptığımda 16 olur mu?
Olur; en azından 16 Mbit falan alırsın rahat; VDSL olursa 20 Mbit. olur çünkü 25 Mbit. ve üstü fiber hizmettir.Ama biz tüketicilere asla söylemezler. Ben 100 Mbit sarmal fiber kullanıyorum ve tam alıyorum hizmeti. 96 TL. Türktelekom ve çok memnunum. Darısı başına inşallah.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı