Çözüldü Modemin ışıkları yanıyor ama internet bağlantısı yok

• Konuyu başlatan Kuty
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 107.567
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Kuty

Hectopat
Başlıkta da belirttiğim gibi modemimin yanması gereken ışıklar sorunsuz bir şekilde yanıyor. Dün öğle saatlerinde durduk yere internet sayfaları açılmamaya başladı. Daha sonra hiçbir yere giremediğimi gördüm. Telefondan aynı internet ile denediğimde oradan da giremedim.

Netspeed Müşteri Hizmetlerini aradım ve IP alamadığımı belirttim. Kendileri de inceledi ve modeminizin ışıkları sorunsuz yanıyor dediniz ama IP alamıyorsunuz diyerek benim dediğimi bana iletti. Daha sonra hata kaydı oluşturarak teknik desteğe iletti. 24 saat içinde olay çözümlenecekmiş.

Benim anlamadığım olay neden durduk yere böyle bir şeyin olduğu? Modemimi arkadan ince bir kürdan yardımı ile 10-15 sn basılı tutarak resetledim. Tekrardan arayüz kurulumunu yaptım ki Müşteri Hizmetleri de zaten başarılı bir şekilde kurulum da yapmışsınız dedi.

Sizce bu sorun neden meydana gelmekte? Sorun İnternet Servis Sağlayıcı ile mi alakalı?

Elden ne gerekiyorsa yaptığımı düşünüyorum. Sebebini veya sebeplerini merak ettiğim için bu tür olaya maruz kalanlar varsa onlar da yardımcı olursa sevinirim.

Ekte internet değerlerimi de paylaştım. Düzgün çalışıyor durumda ama halen hiçbir yere giremiyorum.

76A494A2-C7D7-4054-AE68-0BB9C8290D1B.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Modemdeki tüm ışıklar, bu modem üzerindeki bağlı olduğu porttaki LAN ışığı ve ethertnet kart çıkışındaki ışığı yanıyorsa ya virüs kökenli (Virüs taramasıyla veya sistem geri yüklemeyle) veya ethernet kartı PCI'dan takılmanıysa yani onboard değilse eğer PCI'daki port bağlantısının çıkarılıp yeniden takılmasıyla bu giderilebilir. Servis sağlayıcının kullanıcı adı ve şifresini değiştirip eskisiyle girilirse yine bir internet bağlantısı sağlanamaz veya modem arayüzünde ultrasurf gibi bazı programlar, internetin giriş ayarlarını geçici olarak değiştirdiğinde bu program devredeyken nete çok sağlıklı olarak ulaşılabiliyor, örneğin. Ultrasurf'den çıkıldığında internet için giriş ayarları bu anlarda değişmişse eğer (bazı kereler başıma geldi bu durum) yine nete ulaşılamadığı bu anlar olabiliyor. Buna da özellikle dikkat edin. Bir de ethernet kablosunun çok eski veya yıpranmış olduğundan şüpheliyseniz yenisiyle değiştirin, tam sıfır kablo değilse eğer. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Merhabalar,
Dün benimde fark ettiğim 2 kesinti oldu, yaklaşık 2 saat sürdü. Biraz araştırma yaptıktan sonra alt yapı çalışması olduğunu öğrendim. Netspeed 35mb VDSL kullanıyorum.

Bundan önce 3 sene Türk.net kullandım, ADSL 16mb sıkıntısızdı fakat son 1-2 hafatır durmadan kopmalar hatta internet olmayışı can sıktı. Tabi karşı tarafta durumu öğrenecek kimse olmayınca bende iptal edip, netspeed'e geçtim. Aynı sorunlar burada da mı başlıyor derken, geçen hafta bölgesel alt yapı çalışması olduğunu zoraki öğrendim.

Bugün aradım ve tekrardan kurulum yapmam söylendi. Kurulum yaptıktan sonra yine gelmezse teknik ekibi yönlendireceklerini söylediler. Kurulum yaptım, bir şey değişmedi. Yarın teknik ekip gelecek, inşallah gelir yani. Yarın gelişmelerden haber vereceğim.
Bugün teknik ekip geldi ve modemi tekrardan resetleyip birkaç ayar yaptı ve sorun düzeldi.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı