Modern Hurdacılık: Eski Nesil İşlemcili i7 Sistemler

Ya i7 990x? Bu işlemci oc yapıldığında 3.-4. nesil i7'lere kafa tutuyor.Ve geçtiğimiz yıllarda futuremark testinde ilk 10'a girmeyi başarmış bir işlemci.
Dostum tamam da konu bu değil ki, eski sistemleri bilincsiz vatandaşlara satmak. Zaten bunları alan adam O.C yi bilse neden böyle sistemler alsın ki.

Son sayfaları okuyunca bir şey yazmak istedim. Burada amacımız İntel'in eski işlemcilerinin kötü olduğunu tartışmak değil, ülkemizde satış yapan markaların bilgisayarında eski ve hatta bazen eski ve mobil işlemcileri olduğundan daha iyi göstererek satış yaptığını göstermek olmalı.

i7 980X-990X gibi işlemcilerden bahsetmenin anlamı bile yok çünkü konunun hedef markalarının bilgisayarlarında i7 2640M gibi gerçekten çöp diyebileceğimiz işlemciler bulunuyor. Emin olun 980X-990X gibi işlemciler aynı fiyatta o bilgisayarlarda kullanılsaydı şu anda böyle bir konu olmazdı.

Son sayfaları okuyunca bir şey yazmak istedim. Burada amacımız İntel'in eski işlemcilerinin kötü olduğunu tartışmak değil, ülkemizde satış yapan markaların bilgisayarında eski ve hatta bazen eski ve mobil işlemcileri olduğundan daha iyi göstererek satış yaptığını göstermek olmalı.

i7 980X-990X gibi işlemcilerden bahsetmenin anlamı bile yok çünkü konunun hedef markalarının bilgisayarlarında i7 2640M gibi gerçekten çöp diyebileceğimiz işlemciler bulunuyor. Emin olun 980X-990X gibi işlemciler aynı fiyatta o bilgisayarlarda kullanılsaydı şu anda böyle bir konu olmazdı.
Biz de onu diyoruz :) i7 860-960-980X, Phenom II X6 gibi işlemciler hala çok iyi. Fakat bunlar bu işlemcileri en yeni nesilmiş gibi ve mükemmel ötesiymiş gibi gösteriyorlar. O zaman neden 6900K alalım ? Bunlar mükemmel ya (!)
Ayrıca adamın parası az ise 2. el Phenom II X6'lı bir sistem alabilir. Fakat bunlar bilinçsiz insanlara bunları kakalıyorlar.

En çok korktuğum şey bu sistemlere yakında everest ekran kartları ve ramleri takabilecek olmaları.
Allah korusun :D

Intel i7(Turbo 3.40 GHz)+16GB RAM + 4GB GPU
Ya 2. nesil koysalar tamam, hala öküz gibi. Mobil nedir ?? R7 240 koymuşlar bir de ya. O parayla o sistemin 2 katı toplanır.

Biz de onu diyoruz :) i7 860-960-980X, Phenom II X6 gibi işlemciler hala çok iyi. Fakat bunlar bu işlemcileri en yeni nesilmiş gibi ve mükemmel ötesiymiş gibi gösteriyorlar. O zaman neden 6900K alalım ? Bunlar mükemmel ya (!)
Ayrıca adamın parası az ise 2. el Phenom II X6'lı bir sistem alabilir. Fakat bunlar bilinçsiz insanlara bunları kakalıyorlar.

Ya 2. nesil koysalar tamam, hala öküz gibi. Mobil nedir ?? R7 240 koymuşlar bir de ya. O parayla o sistemin 2 katı toplanır.

938 pin ve yeni nesil. Çok mantıklı.

938 pin ve yeni nesil. Çok mantıklı.
Derken ? Ben yeni nesil demedim, eski nesil ama hala çok iyi olan işlemciler ve para az ise 2. elden ucuza alınabilir dedim. Burada konu başka. O sistemi satsalar ve bütün her şeyi açıklasalar tamam. Bunlar geliyorlar ve sanki i7 6900K dengiymiş gibi gösteriyorlar. Konu bu.

Derken ? Ben yeni nesil demedim, eski nesil ama hala çok iyi olan işlemciler ve para az ise 2. elden ucuza alınabilir dedim. Burada konu başka. O sistemi satsalar ve bütün her şeyi açıklasalar tamam. Bunlar geliyorlar ve sanki i7 6900K dengiymiş gibi gösteriyorlar. Konu bu.

Size dememiştim. Attığınız linkteki sistemin açıklama kısmında 938 pin yeni nesil anakart yazıyordu. Onun için söyledim :).

"4 GBEK.KARTI" yazmışlar. Adamlar araya boşluk koymaya üşenmiş. Bırakın almayı, sayfaya girmem.

İntel fanboyları hemen gelip eski nesil işlemciler çok güçlü alınabilir diye saçmalamaya başlamışlar. Bu devirde böyle tozlu sistemler yerine güncel sistemlere yönelmek daha mantıklı olacaktır. Burda 1.2 nesil i7 işlemcilerin gücü önemli değil. Sistemlerin geleceği yok.

6700K ile 990X aynı puanları alıyor çoğu Benchmark'ta.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı