Modern Hurdacılık: Eski Nesil İşlemcili i7 Sistemler

6700K ile 990X aynı puanları alıyor çoğu Benchmark'ta.

İşte yerlere göklere sığdıramadığınız intel böyle dolandırıyor. Overclock için Z Serisi anakart ve K ibareli pahalı işlemci almaya zorluyor. Eski nesillerde ürettiği işlemcilerin hız aşırtma kabiliyeti yüzünden yeni nesil işlemcilerin satilmamasindan korkuyor.

İşte yerlere göklere sığdıramadığınız intel böyle dolandırıyor. Overclock için Z Serisi anakart ve K ibareli pahalı işlemci almaya zorluyor. Eski nesillerde ürettiği işlemcilerin hız aşırtma kabiliyeti yüzünden yeni nesil işlemcilerin satilmamasindan korkuyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bilgisayarla ilgili bir sey olunca tanıdıklar yanıma geliyor felan. Yan sınıfta bir çocuk vardı. Bilgisayar alacağını söylemis uygun fiyatlı. Tanıdık da bana yönlendirmiş. Geldi işte yanında bir kaç kişiyle. Dedi bilgisayar toplayacam yardım eder misin dedi. İyi dedim. Aynen böyle dedi. "Kardeş remi en az 8 cigabayt olsun ekran kartı da 4 gigabayat olsun. Mümkünse i5 veya i7 olsun. Gta 5 oynucam." Ulan neye bulaştım şimdi çok işimiz var dedim. Ben de i3 6100'lu bir sistem toplamistim. Ryzen felan yoktu zaten o zaman. "Arkadaş ya bu fiyata internette i7'li bilgisayarlar var sana bosu boşuna gelmişim salak misin sen?" dedi. Ben de aynen böyle dedim. Git kendin topla dedim. Kalktı kızarak gitti felan. 1 hafta sonra geldi sistemi aldim i7 8 GB diye. İyi git oyna hayırlı olsun felan dedim. 1 hafta sonra bir daha geldi kardeş ben araştırdım beni kazıklamışlar ne yapcam ben yardım et diye felan.

Bilgisayarla ilgili bir sey olunca tanıdıklar yanıma geliyor felan. Yan sınıfta bir çocuk vardı. Bilgisayar alacağını söylemis uygun fiyatlı. Tanıdık da bana yönlendirmiş. Geldi işte yanında bir kaç kişiyle. Dedi bilgisayar toplayacam yardım eder misin dedi. İyi dedim. Aynen böyle dedi. "Kardeş remi en az 8 cigabayt olsun ekran kartı da 4 gigabayat olsun. Mümkünse i5 veya i7 olsun. Gta 5 oynucam." Ulan neye bulaştım şimdi çok işimiz var dedim. Ben de i3 6100'lu bir sistem toplamistim. Ryzen felan yoktu zaten o zaman. "Arkadaş ya bu fiyata internette i7'li bilgisayarlar var sana bosu boşuna gelmişim salak misin sen?" dedi. Ben de aynen böyle dedim. Git kendin topla dedim. Kalktı kızarak gitti felan. 1 hafta sonra geldi sistemi aldim i7 8 GB diye. İyi git oyna hayırlı olsun felan dedim. 1 hafta sonra bir daha geldi kardeş ben araştırdım beni kazıklamışlar ne yapcam ben yardım et diye felan.
Cahilliğin sonu ha :D
Intel fanboyu ? Vega'ya sövdük (TDP çok) NVIDIA fanı olduk, FX alınmaz dedik Intel fanatiği olduk. Ryzen daha iyi dedik AMD fanboyu olduk. GTX 970 kronik sorunlu dedik "Radeon fanatiği" olduk. Yeter artık. O senin çöp dediğin 980X, 950 falan insanların parası yoksa alınabilecek işlemciler ve hala güçlüler. Hatta Phenom II X6 bile alınabilir, i7 2600K'ya hafif bir OC ile yaklaşıyor. Kağıt üstündeki özelliklere bakarak direk kötü ya da iyi demeyin artık...

Cahilliğin sonu ha :D

Intel fanboyu ? Vega'ya sövdük (TDP çok) NVIDIA fanı olduk, FX alınmaz dedik Intel fanatiği olduk. Ryzen daha iyi dedik AMD fanboyu olduk. GTX 970 kronik sorunlu dedik "Radeon fanatiği" olduk. Yeter artık. O senin çöp dediğin 980X, 950 falan insanların parası yoksa alınabilecek işlemciler ve hala güçlüler. Kağıt üstündeki özelliklere bakarak direk kötü ya da iyi demeyin artık...

1.800-2200 TL arası bütçe varken alınabilecek en saçma sistemler bunlardır. Para olayını işin içine katarak acıtasyon yapmak kimseye hiçbirşey kazandirmaz. Ben i7 950 almasınlar i7 8.nesil işlemci alsınlar demiyorum. Bütçelerine uygun daha güncel parçaları tercih etsinler diyorum. En mantıklısıda budur. İşlemcilere çöp diyen olmadı yine fanboyluk gözünüzü kör ediyor.

1.800-2200 TL arası bütçe varken alınabilecek en saçma sistemler bunlardır. Para olayını işin içine katarak acıtasyon yapmak kimseye hiçbirşey kazandirmaz. Ben i7 950 almasınlar i7 8.nesil işlemci alsınlar demiyorum. Bütçelerine uygun daha güncel parçaları tercih etsinler diyorum. En mantıklısıda budur. İşlemcilere çöp diyen olmadı yine fanboyluk gözünüzü kör ediyor.
Ahahah :D Fanboy ? Ryzen varken Intel önerilmez diye 1000 kez söyledim. Forumu takip etmiyorsanız yapacak bir şeyim yok. Acıtasyon falan da yaptığım yok, az bütçeli arkadaşlar var.
Bütçelerine uygun daha güncel parçaları tercih etsinler diyorum.
Ben de zaten aynısını söyledim. 2. el i7 950 gibi işlemciler 200 TL'ye bile satılabiliyor bazen. Herkes zengin değil. Kendim için söylemiyorum bunu, benim 6000 TL param olacak zaten.
1.800-2200 TL arası bütçe varken alınabilecek en saçma sistemler bunlardır.
TurboX almasınlar diyoruz zaten. O TurboX'u toplasalar en fazla 1000 TL eder 2. elden. Herkesin çok parası y-o-k.

Ahahah :D Fanboy ? Ryzen varken Intel önerilmez diye 1000 kez söyledim. Forumu takip etmiyorsanız yapacak bir şeyim yok.
Forumdaki tüm üyelerin ne dediğini takip edecek kadar işsiz değilim. Değerli zamanimi buna harcamam.

TurboX almasınlar diyoruz zaten. O TurboX'u toplasalar en fazla 1000 TL eder 2. elden. Herkesin çok parası y-o-k.
Türkiye şartlarında zaten üst düzey sistem toplayanların sayısı çok az çoğunluk düşük-orta seviye sistem topluyor. Biz burda bu sistemlerin alınmaması gerektiğini söylüyoruz. Bazı arkadaşlarda çıkıp i7 birinci nesil işlemciler yada mobil işlemciler GTX 1080'i bile besler diyorlar. Bu konuya göz atan arkadaşları yanlış yönlendirmekten öteye gitmez.

Forumdaki tüm üyelerin ne dediğini takip edecek kadar işsiz değilim. Değerli zamanimi buna harcamam.
Senin zamanını ne yapayım ben ? Söylediğimden o anlamı mı çıkardınız ? Zorundasınız da demedim.
Biz burda bu sistemlerin alınmaması gerektiğini söylüyoruz. Bazı arkadaşlarda çıkıp i7 birinci nesil işlemciler yada mobil işlemciler GTX 1080'i bile besler diyorlar. Bu konuya göz atan arkadaşları yanlış yönlendirmekten öteye gitmez.
Zaten o 960'ı hatta 2. nesil mobil işlemcileri çok iyi gösterenlere para kazandırmasınlar diyoruz. Sahibinden'de R9 290X + i7 980X + 12GB RAM bir sistem gördüm ve fiyatı 3250 TL. 980X zaten 6700K denginde olduğu için o fiyata öyle sistem bulunmaz. Benim dediğim farklı.

Ayrıca bu söylediklerimin fanboylukla gram ilgisi yok. Doğruları söylemek suç değil. Burada konu farklı. Intel kazık ise bana ne ? Giderim Ryzen alırım...

Bay Behlül Ziyagil, "değerli" zamanınızı ne ile harcıyorsunuz? Biz burada tüm üyelerin mesajını takip etmeye çalışınca işsiz mi oluyoruz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı