Modlanmış LGA771 işlemci LGA775 anakartta nasıl kullanılır?

Elimdeki Core 2 Quad Q9300 işlemciyi İntel'in Xeon E5450 işlemcisine upgrade etmek istiyorum fakat bu konu hakkında aklımda bazı soru işaretleri var. Aldığım işlemciyi anakartıma montajlayıp hiç bir işlem yapmadan kullanabilecek miyim? BIOS modlama yapmak zorunda mıyım? Elimde İntel stock soğutucusu bulunduğundan işlemci fazla ısınıp performansını düşürür mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Stok soğutucu ile BIOS modlaması yapmadan kullanmak şans işidir. Sistem açmaz yada açarsa işlemciye fazla voltaj gider ve ısınır. Stok fan ile küçük küçük 3.2GHz belki 3.4 görürsün. Gürültülü olarak. Önce BIOS modlaması yapıp sonra Xeon'a geçmelisin.
Stok soğutucu ile BIOS modlaması yapmadan kullanmak şans işidir. Sistem açmaz yada açarsa işlemciye fazla voltaj gider ve ısınır. Stok fan ile küçük küçük 3.2GHz belki 3.4 görürsün. Gürültülü olarak. Önce BIOS modlaması yapıp sonra Xeon'a geçmelisin.

Çözüm
Anakart modelinizi belirtirseniz daha çok yardımcı oluruz.
Bu akşam bilgisayarıma ulaştığımda bilgilendireceğim.
Gürültü benim için pek önemli değil fakat işlemci düşük performans verecek ise soğutucu kesinlikle alırım. Bana 50-70 TL arası bir soğutucu önerirseniz çok sevinirim.
Yalnız OC işini hiç bulaşmayı düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Bende Asus p5g41 mlx var 5460 kullanıyor modlu BIOS var 3.7 o.c li kullanıyor Crysis 3 fry4 gibi oyunlardan full ayarlarda Sapphire HD 7850 hoplatiyor CPU %70 de gpu %100 50 ile 70 arası gidip geliyor kapalı ortamda daha yüksek olur GittiGidiyor dan 20 TL soğutucu aldım 2200 rpm çalışıyor 65 derece de sıcak lik

Bende Asus p5g41 mlx var 5460 kullanıyor modlu BIOS var 3.7 o.c li kullanıyor Crysis 3 fry4 gibi oyunlardan full ayarlarda Sapphire HD 7850 hoplatiyor CPU %70 de gpu %100 50 ile 70 arası gidip geliyor kapalı ortamda daha yüksek olur GittiGidiyor dan 20 TL soğutucu aldım 2200 rpm çalışıyor 65 derece de sıcak lik
Soğutucunun linkini verebilir misiniz?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı