Çözüldü Monitör 1-2 saniye siyah ekran olup düzeliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

albertocamus

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Geçtiğimiz hafta hazır sistem topladım ve bugüne kadar maşallah güzel çalışıyordu. Fakat RDR2'den bir anda Arma 3'e geçtiğimde yaklaşık 2-3 dakika sonra ekranım 1-2 saniyeliğine siyah ekran verip düzelmeye başladı. Bunları yazarken halen daha oluyor. PC'yi kapatıp kablolarımı kontrol ettiğimde (PSU, HDMI) bir problem olmadığını gözlemledim. Tekrardan açtığımda sorun düzelmiş gibiydi ta ki RDR2 oynamaya başladıktan 5-10 dakika sonra tekrardan aynı problemi yaşamaya başlayana kadar. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Driver'larım güncel. Ekran kartı sıcaklığım normal. Güç tasarrufu modu vs. kapalı.

MSI RTX 4070 Super.
Intel i5 14600KF.
ASUS TUF 750W PSU.

Merhaba arkadaşlar,

Geçtiğimiz hafta hazır sistem topladım ve bugüne kadar maşallah güzel çalışıyordu. Fakat RDR2'den bir anda Arma 3'e geçtiğimde yaklaşık 2-3 dakika sonra ekranım 1-2 saniyeliğine siyah ekran verip düzelmeye başladı. Bunları yazarken halen daha oluyor. PC'yi kapatıp kablolarımı kontrol ettiğimde (PSU, HDMI) bir problem olmadığını gözlemledim. Tekrardan açtığımda sorun düzelmiş gibiydi ta ki RDR2 oynamaya başladıktan 5-10 dakika sonra tekrardan aynı problemi yaşamaya başlayana kadar. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Driver'larım güncel. Ekran kartı sıcaklığım normal. Güç tasarrufu modu vs. kapalı.

MSI RTX 4070 Super.
Intel i5 14600KF.
ASUS TUF 750W PSU.
banada oluyor bazen

Merhaba.
Siyah ekran verdiği anı iyi gözlemleyin. Ekran kartı sürücüsüyle alakalı olabilir. Eski sürümleri yükleyip deneyebilirsiniz veya aygıt yöneticisinden ekran kartı sürücüsünü kaldırıp bilgisayarı yeniden başlatıp gözlemleyebilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar,

MSI RTX 4070 Super.
Intel i5 14600KF.
ASUS TUF 750W PSU.
Kablo değiştirip deneyin.
Ekran kartına yaklaşık 20 dakikalık furmark testi yapın.Ekranda pikselleşme veya kesilme varsa söyleyin.
DDU ile sürücü silip geri kurun.
OCCT ile power testi yapın. Bu opsiyonel diyeyim.
BIOS güncellemeyi deneyin.

Eğer oyunda Hz değerini ayarladıysanız örnek 240 Hz monitörde 144 Hz oynatsın diye ayarladıysanız o yüzden oluyordur.
Oyun dışı kullanımımda da oluyor malesef. Monitörüm 60hz ve ayarlar vs. her şey uyumlu

Merhaba.
Siyah ekran verdiği anı iyi gözlemleyin. Ekran kartı sürücüsüyle alakalı olabilir. Eski sürümleri yükleyip deneyebilirsiniz veya aygıt yöneticisinden ekran kartı sürücüsünü kaldırıp bilgisayarı yeniden başlatıp gözlemleyebilirsiniz.
Gözlemlediğim kadarıyla oyun esnasında yapıyor ve oyunu kapatıp masaüstüne dönmeme rağmen boş kullanımda yapmaya devam ediyor.. Sürücüleri kaldırıp tekrar deneyeceğim.

Kablo değiştirip deneyin.
Ekran kartına yaklaşık 20 dakikalık FurMark testi yapın. Ekranda pikselleşme veya kesilme varsa söyleyin.
DDU ile sürücü silip geri kurun.
OCCT ile Power testi yapın. Bu opsiyonel diyeyim.
BIOS güncellemeyi deneyin.

Kablom yeni.
Yaklaşık 10dk FurMark'a soktum ve bir problem yoktu. Derecesi vs. de güzel.

Şu anlık sıkıntım çözüldü gibi. Hint bir abimizin dediklerini uyguladım, sanırsam GPU Driver'larını resetleme kısayolu işime yaradı(Win+CTRL+Shift+b)

Tekrardan bir RDR2 vs. gireceğim bakalım olacak mı? Tekrarlarsa uygulayacağım. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı