Monitör ASUS VG249Q mu yoksa ViewSonic XG2405 mi?

IronsideOdin

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Karışık
Arkadaşlar merhaba yakın bir zamana kadar ASUS TUF Gaming VG27aq alacaktım. Ancak bu salgından dolayı fiyatların yükselmesi ve stokların bitmesinden dolayı vazgeçtim. Şu anda 2 monitör arasında kararsız kaldım. Kullananlar varsa yorumlarını almayı çok isterim.
1. monitör: ASUS TUF Gaming VG249Q.
2. mönitör: ViewSonic XG2405.
Her iki monitörde 1920x1080 144 Hz ve IPS panel.
Yarın gidip alacağım fikrinizi sormak istedim. Öncelikli olarak ASUS almayı düşünüyorum. Şu anda laptopa bağlayacağım daha sonra RTX 2060 ekran kartıyla kullancağım.

Teşekkürler arkadaşlar biraz fikir edindim. Yarın gidince eğer deneyimleme fırsatım olursa son kararımı alırken vereceğim. Ama şimdilik aklımda ASUS var büyük ihtimalle yarın ASUS alırım.

Ne zamandan beri kullanıyorsun? TN panel bu, renkler nasıl?

Renk paleti çok güzel renkler canlı ve oynadığın oyun moduna göre farklı modları var RTS/RPG,sRGB,Cinema,Scenery,Racing,MOBA,FPS gibi ve bu modları doğru oyunlarla kullandığında gerçekten aşırı tatmin edici bir görüntü çıkıyor ortaya bluescreen olayı da cabası gözü asla yormuyor.

Siparişi verdim öğlen gidip alacağım. Kullanım ve deneyimlerimi paylaşırım buradan.
Siparişi verdim öğlen gidip alacağım. Kullanım ve deneyimlerimi paylaşırım buradan.
Ürünü almadan önce test ettik ölü piksel çıktı. Yarın yenisini verecekler.

Ürünü almadan önce test ettik ölü piksel çıktı. Yarın yenisini verecekler.

Monitörü aldım arkadaşlar gayet güzel renkler canlı. Bir sorunum var sadece imzadaki sisteme takılı HDMI üzerinden bağladım. 144 Hz yapamadım hiçbir yerden NVIDIA denetim masasından baktım bulamadım. Ekran kartı desteklemiyor olabilir mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • TUF serisinin monitörleri yeni çıktı piyasaya.
  • XG2405 kullanıyorum. 1ms özelliğini açınca parlaklık düşüyor, IPS panellerde genel olarak böyle oluyor.
  • Renk doygunluğu mükemmel diyebilirim.
  • Siyah dengeleme ve mavi ışık filtresi işini bayağı görür.
  • ViewSonic kaliteli bir marka, ASUS TUF serisi de iyidir. Yani ikisi de seni üzmez.

Monitörü aldım arkadaşlar gayet güzel renkler canlı. Bir sorunum var sadece imzadaki sisteme takılı HDMI üzerinden bağladım. 144 Hz yapamadım hiçbir yerden NVIDIA denetim masasından baktım bulamadım. Ekran kartı desteklemiyor olabilir mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleme:
Dostum sanırım ASUS aldın. Bende bu iki monitör arasında kaldım. Memnun musun acaba?

Şu anda gayet memnunum. Tek sıkıntım ekran kartım 144 Hz desteklemiyor.(HDMI 144 Hz vermiyor) ama bugün başka bir bilgisayarda denedim gayet akıcı ve güzel. Renkler çok canlı. VA monitör ve IPS olan başka bir dizüstü ile karşılaştırdım çok fark var. Sağa sola aşağı yukarı ve öne arkaya hareket etmesi çok kullanışlı rahat ve zorlamadan yapılıyor. Alırken test etme imkanın varsa test edip alın. Ben sinerji bilgisayardan test ederek aldım. İki tane ölü piksel çıktı ertesi gün yenisini getirip tekrar test ettik ölü piksel yoktu. Gayet memnunum pişman olmazsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı