Monitör bozuk gösteriyor

596225

Decapat
Merhaba, laptopuma HDMI'dan bağlı monitör kullanıyorum. Resimdeki gibi bir anda böyle oluyor.

20221111_175542.jpg

Bekleyince görüntü daha soluyor koyulaşıyor. Aslında arkada işlemler devam ediyor, YouTube'da video oynuyor bu videoyu klavye ile durdurup oynatabiliyorum. Bunu ekranda göremiyoruz.

20221111_180124.jpg

Bunlar olurken laptopun kendi ekranında bir sorun olmuyor. HDMI kablosunu çıkarınca sinyal yok yazısında arka plan tamamen siyah olması gerekirken eski görüntü ekranda durmaya devam ediyor. Bu hemen geçmiyor.

20221111_180355.jpg

Monitörü fişten çıkarıyorum. Bir süre bekleyince elektrik veriyorum HDMI'dan bağlıyorum. Monitörüm beni böyle karşılıyor. Bunu yaparken içindeki LED'ler selektör yapıyor adeta.

20221111_180638.jpg

Bu sorunu yaşayan ya da tanık olan varsa bilgilendirebilir mi? Ya da tahminleri de alabiliriz.

Denediklerim:
-Başka HDMI kablo bağladım aynısını yaptı.
-Laptop HDMI portu mu arızalı acaba diye PC'yi TV'ye bağladım. TV de sorun yoktu.
-Laptop ekranında bu sorun yok. Grafik işlemcide sıkıntı olduğunu düşünmüyorum bu yüzden.

Okuduğunuz için teşekkürler.

Monitör bir süre sonra kullanılmayacak hale geldi. Görüntü anında donuyordu. Garantisinin bitişine 1 hafta kala gönderdim servise. Değişim onayı bekledim bir süre. Sonrasında değişim onayı geldi ve teklif verdiler. 241E2FD/00 modeli teklif edildi, kabul ettim ben de. Sanırım yurt dışından gelecek 4-6 hafta sürebilir dedi müşteri hizmetleri.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı