Monitör ekran kartını görmüyor fakat işlemcinin dahili kartını görüyor

Yer
Uranüs
Daha fazla  
Meslek
Uzay Madencisi
Monitör bir anlık gitti ve gelmedi. Hem HDMI hem DP girislerini denedim. Fakat bir şey olmadı. Hala siyah ekran. Fakat monitörün kablosunu anakartin girişine takınca ekran geldi. Sebebi nedir?

Ben bu düz yanan turuncu ışıktan şüpheleniyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20230605_231624.jpg
    IMG_20230605_231624.jpg
    161,1 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG_20230605_231619.jpg
    IMG_20230605_231619.jpg
    167,1 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleyen: Moderatör:
Monitör bir anlık gitti ve gelmedi. Hem HDMI hem DP girislerini denedim. Fakat bir şey olmadı. Hala siyah ekran. Fakat monitörün kablosunu anakartin girişine takınca ekran geldi. Sebebi nedir?

Ekran kartınız bozulmuş olabilir büyük ihtimalle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç alıyor ışıkları yanıyor bozulsaydi hepsi gitmez miydi?

Ayrıyeten monitörün gitme sebebi güç kablosunun ezilmesiydi yenisiyle değiştirdim ve düzeldi.

Ayrıyeten monitörün gitme sebebi güç kablosunun ezilmesiydi yenisiyle değiştirdim ve düzeldi.

İşlemciniz APU anakarta takınca geldi dediğiniz APU grafik birimi.

İşlemciniz APU anakarta takınca geldi dediğiniz APU grafik birimi.

Monitörün güç kablosunu değiştirince monitörün ışığı geldi sonrasında bilgisayarı çalıştırdım fakat ekran gelmedi. BIOS pilini çıkardım ekran kartının güç kablosunu çıkardım ekran kartını çıkardım taktım fakat monitöre ekran gelmedi sonra monitörün HDMI kablosunu anakartin girişine taktım ve şak diye geldi ekran. Olanlar bu

Monitörün güç kablosunu değiştirince monitörün ışığı geldi sonrasında bilgisayarı çalıştırdım fakat ekran gelmedi. BIOS pilini çıkardım ekran kartının güç kablosunu çıkardım ekran kartını çıkardım taktım fakat monitöre ekran gelmedi sonra monitörün HDMI kablosunu anakartin girişine taktım ve şak diye geldi ekran. Olanlar bu.

Anakartın girişine takınca geldi dediğiniz şey işlemciniz APU oldu için işlemci içine gömük grafik birimi aynı işlemciden de kullandım ekran kartınızı imkanınız varsa başka bir PC de deneyin fakat ben bozulduğu kanaatindeyim.

Anakartın girişine takınca geldi dediğiniz şey işlemciniz APU oldu için işlemci içine gömük grafik birimi aynı işlemciden de kullandım ekran kartınızı imkanınız varsa başka bir PC de deneyin fakat ben bozulduğu kanaatindeyim.

Maalesef başka bir bilgisayarım yok. Bozulması konusunda her şeyi çalışıyor ışıkları fanları başka bir monitörde deneyecegim.

Ekran kartında problem vardır muhtemelen. O turuncu ışık anakartların çoğunda mevcuttur normalde de anakarta elektrik gittiği sürece yanar. Işıkların yanıyor olması ekran kartının çalıştığı anlamına gelmez ışıklar ile bir bağlantısı yok ekran kartının. Güç alıyor kart fakat çalışmıyor olabilir veya girişlerinde sorun olabilir.

Ekran kartında problem vardır muhtemelen. O turuncu ışık anakartların çoğunda mevcuttur normalde de anakarta elektrik gittiği sürece yanar. Işıkların yanıyor olması ekran kartının çalıştığı anlamına gelmez ışıklar ile bir bağlantısı yok ekran kartının. Güç alıyor kart fakat çalışmıyor olabilir veya girişlerinde sorun olabilir.
Başka bir monitöre takip denedim ve simde ne ekran kartıyla nede işlemci ile çalışmıyor monitör

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı