Monitör Hz'si İle FPS Değeri ilişkisi

Async Await

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Software Developer
Merhabalar,
Bir monitör satın almak istiyorum. Fakat şöyle bir durum var:
Almak istediğim monitör 144Hz değerine sahip (Tam Adı: MSI 23.6" Optix MAG241CV 144Hz 1ms HDMI DP FHD FreeSync Curved Gaming monitör)
Özellikle LoL ve eski oyunları oynamayı seviyorum. Yeni oyunlardan bazıları örneğin GTA V gibi oyunları da oynayacağım. Bilgisayarın özelliği fiyat/performans ürünü yani özelliklerini yazmama gerek yok sadece yeni oyunlarda 1080P çözünürlükte 60-70 FPS alabiliyor.

Sorum şu:
Eğer 144Hz. Monitör alırsam. 144 FPS'in altında oynamak zorunda kaldığım oyunlarda kalitede bozulmalarla karşılaşır mıyım?

Çoğunda problem yaşamazsın. Akıcılık bozulduğu an zaten yırtılmalar ve donmalar başlar. 144Hz diye her oyunda 144 ve üstü FPS almak zorunda değilsin. 55-60 FPS ile GTA V oynuyorum. 144Hz monitör mevcut. Bir problem ile karşılaşmadım. Diğer oyunlarda da bu durum aynı.

Bir sorun olmaz, rahatlıkla alabilirsiniz. Ek olarak ayarlardan ekranın hertz değerini düşürme şansın var. Yani 144hz aldın diye her zaman 144hz modunda kullanmak zorunda değilsin.

144hz'yi yaşamanızı şiddetle öneririm. Aldığınız FPS kadar hz değeri yakalarsınız. Örneğin 80 FPS'de 80hz hissedersiniz. Bir 144hz kullanıcısı olarak 80 FPS'den aşağısında akıcılığın gittiğini söyleyebilirim.

Bir sorun olmaz, rahatlıkla alabilirsiniz. Ek olarak ayarlardan ekranın hertz değerini düşürme şansın var. Yani 144hz aldın diye her zaman 144hz modunda kullanmak zorunda değilsin.
Öyleyse süper! Çok teşekkür ederim. Sizce Aoc yi mi tercih etmeliyim Msi mı monitörler şunlar:
AOC 24" C24G1 144Hz 1ms FreeSync FullHD DPport HDMI Pivot Curved Oyuncu Monitörü
Yoksa Msi ın
MSI 23.6" OPTIX MAG241CV 144Hz 1ms HDMI DP FHD Freesync Curved
monitörü mü almalıyım?
Aoc msi dan daha ucuz ve pivot özelliği var (ve sanırım genelde pahalı ürünlerde oluyor) Bu ucuzluk kalitesiz bir deneyimin habercisi midir? Lütfen bilginizi paylaşır mısınız?

144hz'yi yaşamanızı şiddetle öneririm. Aldığınız FPS kadar hz değeri yakalarsınız. Örneğin 80 FPS'de 80hz hissedersiniz. Bir 144hz kullanıcısı olarak 80 FPS'den aşağısında akıcılığın gittiğini söyleyebilirim.
Onu bir şekilde domine etmeye çalışacağım. Almamı önerdiğiniz full hd curved ve 144hz değere sahip bir monitör var mı? üstte iki monitör ilgimi çekti. Eğer sizin başka öneriniz varsa lütfen yardımcı olur musunuz?
Çoğunda problem yaşamazsın. Akıcılık bozulduğu an zaten yırtılmalar ve donmalar başlar. 144Hz diye her oyunda 144 ve üstü FPS almak zorunda değilsin. 55-60 FPS ile GTA V oynuyorum. 144Hz monitör mevcut. Bir problem ile karşılaşmadım. Diğer oyunlarda da bu durum aynı.
Teşekkür ederim. Cevaplar yeterince tatmin ediciydi... Üstte belirttiğim gibi iki monitörden birini seçmeniz gerekse hangisini tercih edersiniz ve neden? Bunun dışında bir öneriniz olur mu?

Bu bilgiler tam yerine denk geldi bende şunu merak eder dururdum: 1080p 144Hz 1ms olarak alınan bir monitörü her oyunda sorunsuzca 1080P 60Hz kullanmak için HDMI 1.2 yada DP 1.2 hangi kablo önerirsiniz?. DP kablodan 1080P için 60Hz olabiliyorsa böyle kullanalım, ileride 144Hz için sistemi yükselttiğimizde de kafamız rahat olur.

Mesela Asus VG258Q 1080p 144Hz 1ms Gsync destekli monitör klavuzunda (desteklenen çalıştırma modu listesi) "1920*1080" için DVI-DP-HDMI olarak en düşük Hz değeri 85Hz demişler en üst 100 / 120 / 144Hz'e kadar yazmışlar. Ayrıca "1920*1080P" olarak belirten kısımda sadece HDMI olarak 50Hz ve 60Hz denilmiş, işte bunu anlayamadım.

Yani ben bu monitörü DP v1.2 kablo ile ayarlardan 60Hz yapabilir miyim oyunlarda sorunsuz stabil 1080p 60Hz kullanabilir miyim?. Asus VG258Q kullanım klavuzunda, DVI-DisplayPort(DP)-HDMI kablo ile "1920*1080" olarak (bakın "P" demiyor) en düşük Hz değeri 85Hz'den 144Hz kadar demesi ne ola ki?. Ayrıca "1920*1080P" olarak HDMI için sadece 50Hz / 60Hz yazılması; yani bu 144Hz monitörü "1080P" olarak 60Hz sadece HDMI kabloyla mı kullanmak lazım bilemedim. (Bir 144Hz 1ms monitörde) 1080p 60Hz için DP veya HDMI kablo hangisi daha iyidir stabildir vb bayağı kafam karıştı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı